Već nekoliko mjeseci u gastronomskim krugovima priča se o restoranu Le Gusht. On je sve samo ne klasični restoran s javnom adresom, sezonskim jelovnikom i slobodnim ulazom za sve zainteresirane. Naprotiv, riječ je o tajnom gastronomskom raju, u koje se može doći samo na pozivnicu.

Tjednima smo se raspitivali među kuharima, ugostiteljima, novinarima, blogerima i drugim foodiejima o ovome mjestu, prije nego što smo napokon stupili u kontakt s osobom koja tvrdi da je bila u Le Gushtu.

"Redovito isprobavam nove restorane, a u svom telefonu imam većinu brojeva najpoznatijih hrvatskih chefova. Unatoč tome, vjerujem da je Le Gusht najbolji zagrebački restoran,“ tvrdi zagrebački odvjetnik koji je posjetio ovaj tajni restoran i koji je zbog privatnih razloga žalio ostati anoniman.

"Neću vam otkriti lokaciju restorana, jer se želim u njega vratiti,“ kaže nam odvjetnik sa smiješkom koji je u ovom raju za gurmane uživao u najfinijim zapečenim njokima od batata, mladim prepelicama na posteljici od šumskih gljiva s terinom od poriluka, kao i sporo kuhanom gulašu od vepra koji je poslužen s chutneyjem od šumskog voća. Restoran se nalazi na tajnoj lokaciji Restoran se nalazi na tajnoj lokaciji (Foto: Patrick Schneider)
Le Gusht služi ručak i večeru nekoliko puta mjesečno, a točno vrijeme se odabranima javlja putem e-maila. Obroci se ne plaćaju, već se plaća mjesečno članstvo u tajnom klubu štovatelja Le Gushta koje iznosi 10.000 kuna, a uključuje i konzumaciju najboljih hrvatskih vina na čaše.

Upravo zato, jela u Le Gushtu mogu si priuštiti samo osobe dubljeg džepa. Vlasnici biraju članove iz redova najuspješnijih odvjetnika, arhitekta, poduzetnika i sličnih profesionalaca.

Vidio sam u restoranu i nekoliko poznatih političara, ali ne želim ih imenovati, otkrio nam je odvjetnik koji je oduševljen gastronomskom filozofijom Le Gushta.

"Jelovnik ne postoji, već chef Tomo kreira jela prema dostupnim namirnicama u sezoni. Jela se rade samo od organskih namirnica lokalnih proizvođača. Hrana se tretira s mnogo pažnje. Vani sam ovako dobro jeo samo restoranu u El Celler de Can Roca u Gironi," priznaje naš anonimni izvor.

Što moramo napraviti Le Gusht da bi bili pozvani? Naš e-mail je punkufer@novatv.hr.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju