Koliko je ova inicijativa važna za građane i cjelokupnu zajednicu istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin na konferenciji u zagrebačkom pubu Pivana:

„Grad Zagreb do sada je formirao 10 Gradskih vrtova i uključio je više od 2000 obitelji koje besplatno koriste vrtne gredice namijenjene ekološkom uzgoju hrane za vlastite potrebe. Zahvaljujemo organizatorima projekta Urbani vrtovi što pomažu u uređenju zajedničkih zona Gradskih vrtova Zagreba i promoviraju ovu korisnu aktivnost. Posebno nam je drago što se uključuju i drugi gradovi i što svi zajedno činimo nešto dobro za naše građane i okoliš.“


Konferencijom za novinare najavljena je i prva volonterska akcija uređenja društvene zone Gradskog vrta Sveta Klara tijekom koje će se 21. travnja uređivati zajednički dio Gradskog vrta kako bi se svim građanima, uz uzgajanje svježe hrane, omogućilo mjesto za druženje i razmjenu iskustava u prirodnom okruženju.


Uz uređenje društvene zone Gradskog vrta Sveta Klara u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, u zelenu akciju edukacijskim radionicama uključit će se i Agronomski fakultet i Hrvatski savjet za zelenu gradnju, a nakon cjelodnevnog napornog rada volonteri će biti nagrađeni malom vrtnom zabavom.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju