Jedna od prednosti Dubrovačke regije je kontinentalno – mediteranski položaj koji daje mogućnost proizvodnje vrhunskog ljekovitog bilja i prirodne hrane.

Na Sajmu se očekuje aktivno sudjelovanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja. Orijentacija Sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova.

Kako bi potaknuli podizanje kvalitete nastupa izlagača kao kvalitetu ekoloških proizvoda dodijelit će se nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod, i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Za kraj, organizatori ističu kako im je najbitnija promidžba održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološko prihvatljivih proizvoda, te afirmiranje Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u tom pravcu. Dakle, ako ste iz okolice ili samoga Grada, vrijeme je da se pokrenete i sredite nešto, makar onu suludu prometnu gužvu od lipnja do rujna!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju