• Za jednostavno rezanje voća i povrća na početku zarežite sitne komade s jedne strane da formirate široku, ravnu površinu. Položite ga na drugu ravnu površinu kako biste stabilizirali namirnicu koja se neće otkotrljati, a i manje su šanse da ćete se porezati.

• Zaboravite sjeckanje đumbira - naribajte ga.

• Avokado je zapravo vrlo jednostavan za narezati, ako znate ovaj stari trik: Prerežite avokado na pola. Zaokrenite polovice da ih razdvojite. Oštricu noža zabodite u košticu i izvadite ju. Žlicom izvadite mesni dio avokada.

• Med vam se kristalizirao? Zagrijte ga u posudi s toplom vodom.

• Upala vam je kora od jaja u posudu? Nemojte pokušavati izvaditi je prstima. Koristite drugi komad ljuske koja će privući odlomljene komadiće poput magneta.

• Limeta može biti nezgodna kada je u pitanju cijeđenje soka. Namočite li je u toplu vodu ili ubacite u mikrovalku na 5-10 sekundi, toplina će otpustiti sokove.

• Kada cijedite limun, činite to kroz skupljene prste koji će djelovati kao malo cjedilo. Sok će proći između prstiju, dok će sjeme ostati u ruci.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju