Za ovaj pirjano-pečeni specijalitet biti će vam potrebno sljedeće:
maslac
sol
papar
češnjak u granulama
svjež češnjak
tabasco
luk
pivo

U trendu Kadulja - 1 Kadulja ili žalfija Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Cascada cottage Barilović - 12 Između Rijeke i Zagreba Iznad rijeke: Kuća stvorena za uživanje i dugi oproštaj od ljeta Napravite gulaš od sastojaka koje pronađite u svojem hladnjaku i smočnici Tjedni jelovnik 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja se rade kada treba "počistiti" ostatke iz hladnjaka

U tavi na maslacu prepržite luk, dodajte svjež češnjak i začinite solju i paprom. Poslažite komade piletine (zabatak) i zalijte pivom, dodajte tabasco i začinite po želji, pripazite u slučaju žena i djece na zabavi!

Neka se krčka u tavi cca petnaestak minuta, a zatim zabatke prebacite na roštilj. Tu ćete ih peći još otprilike pola sata na laganom levelu. Svakako ih na kraju premažite umakom koji vam je ostao u tavi. Dobar tek!