„Prva je ideja bila kuharica s receptima s dubrovačkog područja, s malo starinske perspektive i pokojom pričom iz davnih dana. No, na kraju sam se odlučila za suvremeniju perspektivu, ono što se Dubrovčanima čini normalno i svakodnevno - prikazati da cijelom svijetu bude pristupačno, i k tome na engleskom.“, kaže Ana-Marija na svom blogu.

„Koncept je bio sljedeći – pokazati ono što se jede u Dubrovniku i okolici, i to ono kako jedemo sada, što podrazumijeva i neka jela koja smo preuzeli iz drugih dijelova Hrvatske pa i ona koja se jede i drugdje u Europi. Sva foto-akcija odvijala vikendom, kao i haranje Hrelićem u potrazi za rekvizitima, obilaženje tržnice i ribarnice u potrazi za najfotogeničnijim voćem i povrćem, kuhanje i isprobavanje... Cijela se familija okupila da pomogne što god treba, baba je davala ideje i recepte, mama kritičkim okom promatrala fotografije i napredak, đed je uvijek imao neki savjet, brat me pratio u obilascima grada s fotoaparatom. Knjiga What’s Cooking in Dubrovnik (naslov je igra riječi - što se kuha u Dubrovniku i što ima u Dubrovniku) dobila je prve obrise.“

Turistička zajednica Dubrovnik i Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Zračna luka, Atlantska plovidba, OTP banka, Turistička zajednica Konavle – sponzori su koji su dali doprinos, tako da je kuharica, teška gotovo dva kilograma nedavno ugledala svjetlo dana nakon dvije godine truda. Ana-Marija je u međuvremenu odselila u Dubrovnik i s dečkom i prijateljem otvorila restoran Pantarul, tako da se još jednom pokazalo kako se trud – isplati.

Sama kuharica je besprijekorno dizajnirana i opremljena vrhunskim, slasnim fotografijama, i jedva čekamo isprobati prve recepte i u svojoj kuhinji. Kad vidite osmijeh autorice dok priča o hrani i knjizi, znate da ne može ispasti nikako drugačije, nego – sjajno. Hvala Ana-Mariji, kuharicu možete naručiti na njenom mailu anamarija@pantarul.com, kao i u Pantarulu i ubrzo u većim knjižarama u Zagrebu i Dubrovniku!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju