Nije lako pronaći ravnotežu između različitih vrsta hrane, mineralne vode i vina, a da jedna drugoj ne umanjuju vrijednost. Iako neki to smatraju čistom blasfemijom, jedna struja Europljana konstantno forsira gemište...

Časopis The Guide tvrdi da savršenu mješavinu mineralne vode i vina možete napraviti samo ako se držite nekih pravila. Kao glavno pravilo, voda koju ćete poslužiti mora biti na nešto višoj temperaturi od vina. Bijela se vina kombiniraju s vodom niže mineralizacije, a crvena s vodom više mineralizacije zbog veće količine tanina. Sa slatkim vinima koja se obično poslužuju uz desert, treba piti nisku do srednje mineraliziranu voda.

Špricer/gemišt potječe od austrijskih Nijemaca i prisutan je i danas u područjima koja su u vezi s Austro-Ugarskom (Mađarska, Hrvatska, sjeverna Italija). Naravno, postoje vina koja su preskupa ili prekvalitetna da se miješaju s mineralnom, ali tko smo mi da vam zavirujemo u čašicu. O ukusima se ne raspravlja, ali pazite samo da vas gemišt viška ne zavara!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju