Prije svega, trebali biste znati čitati vinske etikete. Prvo ide naziv vina, zatim sorta, regija, vrsta grožđa koja se koristila i godina berbe. Jačina alkohola se navodi na dnu etikete, i nije poanta da bude što jača, kao kad ste pili piva u parku u studentskim danima...

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Različite vrste vina moraju biti poslužene na različitim temperaturama. Crveno vino trebalo bi biti posluženo na sobnoj temperaturi, odnosno od 20 do 25 stupnjeva, rose treba biti poslužen hladan, odnosno na 7-13 stupnjeva, dok bi bijelo vino i pjenušac trebali bi biti ohlađeni ispod 5 stupnjeva Celzijevih.

Čaša vina uvijek se drži za nožicu, kako bi se izbjeglo zagrijavanje vina. A ako volite Jamesa Bonda, dobro znate da ako primite vinsku čašu kao krafnu – tajni agent će pomoću otisaka prstiju lako otkriti vaš identitet. I da, srkanje i pljuckanje prepustite profesionalcima.