Izraelska vina proizvode se od biblijskih vremena, a modernu izraelsku proizvodnju pokrenuo je sam barun Edmond James de Rotschild. Danas u Izraelu postoji pet vinorodnih regija: Galileja, najprikladnija za proizvodnju vina zbog nadmorske visine; Judejska brda u okolici Jaruzalema; Shimshon (Samson) između Judejskih brda i obalne visoravni; pustinja Negev i visoravan Sharon u blizini Sredozemne obale nedaleko Haife.

Izraelska vina 9 vinarija, 23 vrsta predstavio je izraelski vinski stručnjak Haim Gan. Gospodin Gan posjeduje i vodi ono što se smatra najautentičnijim vinskim lokalom u zemlji - Grapeman house. To je kombinacija enološke škole, kušaonice vina, restorana, trgovine vinima i vinskog podruma i predstavlja magnet za domaće poznavaoce. Otvorena je prije 12 godina u obnovljenom starom gradu Jaffi.

U ugodnom društvu i s kvalitetnim vođenjem i objašnjenjima, kušala su se vina koja najviše vuku na kalifornijska, i svakako će naći put do kupaca željnih lakših i nježnijih okusa. Uostalom, kakav biste to vinokusac bili da ne probate barem jedno? Živjeli!

Detalje o kupnji izraelskih vinskih brandova potražite na Facebok stranici Izrael u Hrvatskoj.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju