Bivši Ariminum, jedan od najznačajnijih gradova Rimskog carstva, danas je Rimini - udobno mjesto s ponekim starim, krivudavim ulicama te nekim novim, velikim plažama, restoranima, barovima i diskotekama. S vrlo niskim cijenama, velikim porcijama i impresivnim nizom specifičnih namirnica, Rimini je kulinarski raj.

Prva stvar koju trebate probati ovdje je piadina - talijanski specijalitet sličan tortilji, iako je ovaj u Riminiju tanji i hrskaviji nego u drugim područjima. Piadina je zapravo tanka pogača koja može biti punjena pršutom crudo, pikantnom salamom, rukolom i zrelim rajčicama ili šunkom te mozzarellom. Čak i čokoladom.

Može se pronaći u mnogo varijanti u gotovo svakom restoranu u gradu, pa čak i više - postoji Piadinerias, specijalne trgovine koje prodaju samo piadinu. I cijene su više nego pristupačne - između 3 i 6,5 eura. Često preporučaju piadinu s pršutom crudo i zrelim rajčicama - ta je izuzetno ukusna!

Ono što bismo željeli preporučiti je restoran Casina del Bosco, smješten u mjestu Marina Centro, samo dva koraka od mora.

Naravno da ne bi trebali propustiti ni pizzu. Ako ste u staroj jezgri, stvarno bi trebali otići u restoran pizzeriju La Bussola, koja se nalazi u ulici Sigismondo. Ovaj restoran najstariji je u mjestu, a mještani će vam ga samouvjereno preporučiti kao 'najbolju pizzu u gradu'.

Što se tiče slastica, imate izbor: karamel krema, mascarpone i tiramisu, a to je samo dio slastica koje se nude.

Rimini je također poznata vinska regija te bi tamo definitivno trebalo probati fina vina: sangiovesea (koji se naziva i crveno vino koje grije srce), Pagadebit (bijelo) i Trebbiano (bijelo).

Područje je poznato po frizzante vinima - preporučujemo da ih okusite bez ustručavanja. Pola litre ili bokal Bianco frizzante vina stoji samo 5 eura. Preporučujemo vam da se zaustavite na terasi Il Vecchio e il Mare Carlo Pisacane na broju 10 u Starom gradu, gdje ćete uživati u parmezanu, grožđu i maslinama dok ćete iz kuće imati pogled na gomilu mladih ljudi koji se okupljaju i druže u toj ulici.

Kako bi očuvali energiju ne zaboravite se zaustavitu u caffe Pascucci. S cijenama do 6 eura, možete uživati u kavi, espressu ili nezaboravnom cappuccinu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju