Znate li recept za karantini, najnoviji koktel koji je postao viralan otkako vrijeme provodimo kod kuće? Pa, recept je onakav kakvog ga vi zamislite. Jedini je preduvjet da ga mućkate kod kuće, odnosno ispijate u karanteni.

Sve je počelo kao šala u SAD-u, kada se na društvenim mrežama pojavilo na tisuće hashtagova #quarantini, uključujući i onaj koji je na Twitter stavila glumica Sharon Stone.

U početku se radilo o "specijalitetu kuće", običnom martiniju koji se pije u samoći, ali uskoro su se počeli pojavljivati recepti koji spajaju džin i šumeći vitamin C, kao i druge suplemente. Na to su se liječnici oštro pobunili i upozorili da miješanje alkohola i dodataka prehrani nikako i nikada nije dobra ideja jer može biti štetno.

Domaća miksologija u međuvremenu je uzela maha, a karantini je postao bilo koji koktel koji možete napraviti sa sastojcima koje imate na raspolaganju. Iako nam karantini neće pomoći da brže ugledamo konobara u našoj blizini, mogao bi nam skrenuti misli s trenutačne situacije.

Donosimo jedan od recepata iz zbirke recepata Jamie kod kuće (kao da je znao da će nam zatrebati), chefa Jamieja Olivera, a popijte ga s nekime koga volite, putem videopoziva.

Recept za martini od jagoda (karantini):

2 šake jagoda
svježa metvica
2 šake leda
150 ml džina ili votke
suhi vermut

1. Hladite čašu ili dvije za martini i šejker za koktele u zamrzivaču oko pola sata.

2. Stavite nekoliko kapi vermuta u čašu pa je zavrtite.

3. Stavite 3 jagode na dno čaše, prema potrebi ih prepolovite ili narežite na više dijelova.

4. Preostale jagode stavite u šejker s metvicom i zgnječite ih. Dodajte led i džin ili votku pa protresite i natočite u čašu. Živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju