• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Najskuplji biftek u Hrvatskoj: Zlatni steakovi koji koštaju i do 7500 kuna

"Kod nas se ne dolazi radi pogleda na more jer restoran gleda na autopraonicu, nego na vrhunske steakove, kao i marende", kaže chef Roko Puče koji u Coccolu meso oblaže zlatnim listićima i pahuljama...

Nika Borovac 9.03.2021 16:11 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura

Restoran Coccolo u Trogiru poznat je po svojim marendama kao što su gulaši, tripice i mućkalice, ali odnedavno su uveli i golden Coccolo experience kako bi svi oni željni posebnog iskustva mogli kušati steakove obučene u listiće 24-karatnog zlata.

Kako nam priča Roko Puče, chef i voditelj u restoranu Coccolo vlasnika Mira Kukanjca, sve je započelo prošle godine pozivom britanske agencije koja radi s bogatim klijentima.

„Ostao sam paf kada su tražili da im poslužimo hranu u zlatu i potpišemo ugovor o tajnosti da nećemo otkrivati tko nas je posjetio. Odabrali su Coccolo jer imamo premium argentinske steakove kakvi se poslužuju u samo tri restorana na svijetu: u New Yorku, Dubaiju i kod nas. Uspio sam nabaviti zlato, ali ne bilo kakvo. Jestivo zlato mora imati poseban certifikat“, otkriva Roko i dodaje kako je tajnoviti gost bio jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, koji je došao u društvu s tjelohraniteljima.

Argentinsko meso je kako kaže chef, „bolesno dobro“ jer se kao maslac topi u ustima, što mu je potvrdio i chef Pero Savanović koji je rekao kako je jedino tatarski mekši od argentinskog bifteka.

„Kada gosti dolaze s jahti u Trogir i pitaju koji je najbolji mesni restoran kažu im da moraju posjetiti Coccolo. Kod nas se ne dolazi radi pogleda na more jer restoran gleda na autopraonicu, nego na vrhunske steakove, kao i marende. Svaki dan imamo osam do deset vrsta marendi koliko nam dobro idu i nema ostavljanja za sutradan.

Vlasnik Miro Kukanjac ima svoju tvornicu mesa u Amsterdamu, a osim argentinskog premiuma imamo i wagyu, kao i tomahawk. Svjesni smo da svaka roba ima svojeg kupca, a gosti kod nas dolaze po ekskluzivno iskustvo. Bilo da želite sklopiti kakav posao ili zadiviti suprugu zlato je dobra ideja. Uostalom, ako u Aziji ljudi jedu kukce i zmije radi novog iskustva, zašto oni koji to požele i imaju novca došli na zlatni steak. Ipak smo mi turistička zemlja“, kaže Roko i dodaje kako nije mala stvar raditi sa zlatom.

Dok je svoj prvi biftek obložio zlatom trebalo mu je i pet minuta, ali sada ga „obuče“ za minutu i pol dok se meso odmara nakon pečenja. I to posebnom silikonskom pincetom te kistovima od vjeveričje i devine dlake za koju se listići ne lijepe. Dok se radi sa zlatom nema smijanja, ventilacije niti propuha. Za to vrijeme nitko ne smije proći kako se tanki komadići ne bi rasuli po kuhinji.

„Zlato nema miris, a okus mu je blago metalan. Navodno pomaže protiv bora, ubrzava metabolizam, pomlađuje, čisti jetru, a i predivno izgleda na tanjuru“, priča nam chef te dodaje kako za kraj steakove „soli“ zlatnim pahuljama, baš poput megapopularnog turskog kuhara Nusret Gökçea, poznatijeg kao Salt Bae.

Zlatni steak su već kušali neki poznati Hrvati, no chef ne očekuje veliku pomamu. Obzirom na cijene, to je i razumljivo jer argentinski goldsteak od 250 g košta 1500 kuna, wagyu je 3500 kuna, a tomahawk za dvoje 7500 kuna.

Coccolo na jelovniku ima i drugih mesnih poslastica iz cijelog svijeta, poput primjerice irskog bifteka i tomahawka koji je odležavao 28 dana, janjećeg racka, američkog odležanog creekstone tomawka, T-bonea, argentinskog ribeyea i drugih divota.

Chef Roko Puče ističe i kako je zadovoljan što ima vremena učiti i isprobavati nove recepte zahvaljujući tome što u restoranu ima 24 zaposlenih cijele godine, a ne samo u sezoni. Ponosan je i na humanitaran rad restorana te ističe kako su bili među prvima kad je trebalo kuhati za potresom pogođenu Petrinju, a za Badnjak su organizirali akciju za djecu s Downovim sindromom.

  • #gdje sjesti
  • #biftek
  • #coccolo
  • #roko puče
  • #trogir
  • #miro kukanjac
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Muškarac koji je ubio suprugu pa sebe nedavno se vratio iz Njemačke
velika tragedija
Muškarac koji je ubio suprugu pa sebe vratio se iz Njemačke: "Imali su četvero djece, kupio im je namještaj i evo..."
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 12 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
show
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
zabava
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
sport
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Fritule - ilustracija
Još vruće

Prva u Hrvatskoj: Fritularna u kojoj se pržene loptice poslužuju s neodoljivim slatkim dodacima

Uz velik izbor preljeva i dodataka, slobodno složite kombinaciju po svom ukusu – voćnu, orašastu, čokoladnu ili spojite sve zajedno te guštajte uz kavu, matchu ili domaće sokove... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Fritule - ilustracija Hrana i piće
    Još vruće

    Prva u Hrvatskoj: Fritularna u kojoj se pržene loptice poslužuju s neodoljivim slatkim dodacima

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

  • Harry’s Piccolo u Spinnakeru Hrana i piće
    Harry's Piccolo

    Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close