Legendarne slastice poput Bajadere i Griotta uskoro će se moći isprobati na Zagreb Burger Festivalu, ali u obliku kolača. Popularno gastronomsko događanje ove će se godine održati od 12. do 22. rujna na Strossmayerovu trgu u Zagrebu, a na njemu će svoje nove slatke kreacije predstaviti Robert Hromalić.
Hrvatski je slastičar u suradnji s Krašom osmislio kolač Bajaderu koji se sastoji od tri vrste kreme od nugata te tamne podloge od nugata.
Sljubio je i slasni čokoladni keks s višnjom i čokoladnim mousseom kako bi napravio slasnu Griottu, dok je novu čokoladu Ruby pretvorio u zamamni tart od prhkog tijesta ispunjenog kremom od malina, ruby ganacheom, ruby mousseom, ruby čokoladom i glazurom od iste ružičaste delikatese.
Na festivalu će biti predstavljeni i novi jesenski kolači poput pite od buče, vanilije i šljiva, cheesecake od bijele breskve i badema te tart od limete i apsinta. Valja napomenuti da je kolač od lješnjaka dobio novo ruho, kao i onaj od čokolade, koji je ovaj put sljubljen s bijelim tartufima Zigante.
Na koncu tu je i tart od maslinova ulja i kozjega sira koji se izvrsno sljubljuje s bijelom čokoladom.
Osim na Zagreb Burger Festivalu, svih novih devet kolača Roberta Hromalića može se probati u njegovoj boutique slastičarnici Le kolač na Trgu Petra Petretića 3 u Zagrebu.
Više o Zagreb Burger Festivalu pratite na njihovim stranicama na Facebooku.