Kolač Ruby hit je nove ponude zagrebačke slastičarnice "Le kolač" na Petretićevu trgu 3. To nije ni čudno s obzirom na to da je riječ o nesvakidašnjoj delikatesi na našem tržištu – kolaču sastavljenom od ružičaste vrste čokolade koja je otkrivena tek 2017. godine. Radi se od Ruby kakaa, a karakterizira je ružičasta boja te osvježavajući okus s natruhama bobičastog voća.

“Kolač Ruby uvijek se prvi rasproda. Reakcije gostiju su odlične i jako dobro je prihvaćen, a ljudi se vraćaju po još” potvrđuje nam i autor ove slatke delikatese Robert Hromalić. U tvom ružičastom kolaču hvaljeni je slastičar sljubio red velvet biskvit, malinu, hrskave perle od jagoda, mousse od Ruby čokolade te Ruby glazuru.

Robert Hromalić radio je s proslavljenim francuskim imenima poput Cédrica Groleta i Yanna Couvreura, a zagrebačku je publiku dugo vrijeme oduševljavao svojim kreacijama u restoranu "Time". Od prošlog tjedna vlasnik je svoje prve slastičarnice. Iako je zadržao ime "Le kolač", koje je slastičarnica na Petretićevu trgu nosila čak devet godina, u potpunosti je promijenio njezin koncept.

U ponudi Hromalićeve slastičarnice može se naći samo šest vrsta kolača, a koji bi se sezonski trebali mijenjati ovisno o dostupnosti namirnica.

Šest kolača Roberta Hromalića u slastičarnici Le kolač Šest kolača Roberta Hromalića u slastičarnici Le kolač (Foto: Le kolač)

"Od otvorenja pa do danas svi kolači koji izađu iz kuhinje rasprodaju se u jako kratkom periodu," ponosno priznaje vlasnik slastičarnice "Le kolač", s koja inače radi svakim radnim danom od 10 do 20 sati.

Uz Ruby ovdje možete naći i kolače po imenu Limun, Lješnjak, Čokolada, Pita od jabuka te Cheesecake. Svaki je kolač je pomno osmišljena slojevita kompozicija sastavljena od sastojaka koje suptilno podcrtavaju glavnu namirnicu.

Limun se tako sastoji od pet slojeva: biskvita od maka, ganachea od japanskog citursnog voća yuzu, confita od limuna, limunove glazure i meringe. Pita od jabuka obuhvaća prhko tijesto s cimetom, karamel s vanilijom, kremu od vanilije, pečene jabuke i crumble s mješavinom pet kineskih začina.

Kolači se prodaju po cijeni od 26 do 28 kuna, a po želji moguće je (dva dana) unaprijed naručiti i artisan torte za svečane prigode od čokolade, limuna, lješnjaka i sira koje se prodaju po cijeni od oko 500 kuna (za 12 osoba).

Kako izgleda nova ponuda zagrebačke slastičarnice "Le kolač", pogledajte u našoj fotogaleriji.

Sat i pol od Zagreba! Vikend-izlet u veljači na kojem već možete namirisati proljeće +0 Risnjak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju