Tema: #kolači

Bogata, sočna i slatka: Pravi recept za savršenu baklavu

10.2.2019
Baklava

Bogata, sočna i slatka, prava kalorijska bomba kojoj je teško odoljeti zove se baklava. Ako ste se zaželjeli prave tradicionalne baklave, pažljivo slijedite korake napisane u receptu i ispecite baklavu za pamćenje.

Jednostavnije i brže ne ide: Nakon ovog recepta nikad više nećete kupovati mramorni kolač

10.2.2019
Mramorni kolač

Napravite mramorni kolač po receptu poznatog britanskog TV lica Mary Berry i uživajte u njemu uz šalicu čaja ili toploga mlijeka...

Neobični valjci s kojima će vaši kolačići postati pravi hit na zabavi

6.8.2018
ShaZup valjci za valjanje tijesta

Ideju za posao nadahnuo im je poseban poklon koji su osmislili za rođenje svoje kćeri. Htjeli su joj ispeći posebnu tortu i osmislili su svoj prvi valjak s njenim imenom i srcima.

5 "hrvatskih" kolača koji uopće nisu naši

27.2.2015
Čupavci

Hrvatska gastronomija spoj je austro-ugarskih, talijanskih i turskih utjecaja, pa ne čudi što neke specijalitete pogrešno smatramo našim nacionalnim jelima.

Recept za slasne čupavce koje nećete htjeti ispustiti iz ruke

9.12.2018
Čupavci

Još jedan klasik kojeg se ne možemo dovoljno zasititi, čupavci su jedan od onih jednostavnih, sočnih kolača koji se pripremaju brzo i lako, a i nestaju dok si rekao kokos...

Marko Josipović: Najmlađi hrvatski food bloger čije kolače lajka i Martha Stewart

14.6.2018
Marko Josipović

Marko Josipović bit će jedan od govornika na 2. regionalnoj blogerskoj konferenciji o hrani u sklopu festivala Slatki gušti koji se održava u Zagrebu od 17. do 27. lipnja.

Sjajna čokoladna glazura za kolače kao iz slastičarnice

20.3.2018
Torta

Za sjajnu glazuru nije nužno kondenzirano mlijeko ili glukozni sirup. Isprobajte jednostavnu varijantu koja koja se priprema u tren oka...

Putevima vrhunske čokolade: Kolači u Rijeci i Voloskom koje nećete zaboraviti

20.3.2018
KaoKakao - 13

Nakon slastičarnice u Voloskom vlasnica Anja Žulić proširila je ponudu i otvorila kavanu i bar Grad gdje se osim bajkovitih slastica poslužuju i marende, kao i finger food do kasnih večernjih sati...