Kineska kuhinja jedna je od najstarijih i najraznovrsnijih kuhinja na svijetu. Bogata raskošnom poviješću i tradicijom, predstavlja neodvojiv dio čitave kulture najmnogoljudnije zemlje na svijetu. U njoj se miješaju različite vrste i stilovi kuhinja, podijeljeni na 8 glavnih geografskih cjelina.

U svijetu je često proglašivana kao jedna od najomiljenijih kuhinja, ponajprije radi fantastičnih kombinacija okusa koje stvara u ustima. Naime, Kinezi smatraju da svako jelo treba sadržavati svih pet temeljnih okusa – slatko, gorko, slano, ljuto i kiselo. Svi ti okusi vješto se kombiniraju kako bi jelo bilo savršeno ukusno, zdravo i izbalansirano.

Hrvati su također veliki ljubitelji kineskih egzotičnih okusa, a jedno od mjesta koje te okuse neumorno stvara punih 7 godina zagrebački je Wok'n'Walk. Ono što njihova jela čini neodoljivima su najkvalitetnije namirnice, poput lokalnog mesa i povrća, koje svakodnevno nabavljaju od domaćih proizvođača, a koje u kombinaciji s tradicionalnom kineskom recepturom čine fenomenalan spoj zamamnih okusa i mirisa. Posebno su ukusni njihovi domaći rezanci, ručno rađeni po tajnom kineskom receptu.

Od prvog dana otvorenja do danas sva Wok'n'Walk jela priprema majstor kineske kuhinje s dugogodišnjim iskustvom, Yaoux Pan Deng, što je garancija nepromjenjive kvalitete i okusa. Od njegovih specijaliteta od kojih rastu zazubice izdvajaju se hrskava patka u Szechuan umaku, spicy Gonbao piletina s kikirikijem, Wok s kozicama i brokulom, 8 blaga, ali i brojna druga. Iznimno kratka termička obrada mesa i povrća na jakoj vatri čini ova jela zdravima, pa je tako povrće gotovo polu sirovo, hrskavo i ukusno, dok je meso izrezano na veličinu zalogaja sočno, meko i lako za jesti, posebice sa štapićima, njihovim uobičajenim priborom za jelo.

Wok'n'Walk smjestio se u samom centru Zagreba, na adresi Ilica 60, u ugodnom prostoru koji odiše jednostavnom elegancijom i smirenim minimalizmom, prirodnim, zemljanim bojama i drvenim namještajem. Također, od samog početka nudi mogućnost dostave preko vlastitog servisa. Ova sočna, zdrava i vrhunski pripremljena kineska hrana uvijek je odličan odabir, bilo da se radi o brzinskom solo ručku dok obavljate stvari po gradu, romantičnom take-out dejtu u parku ili ste pak na kućnom party-ju s ekipom. Više informacija možete doznati na službenoj web stranici, putem koje možete izvršiti dostavu, kao i putem telefona 0997761163.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju