Galerija Gola torta 0 Gola torta 0

U trendu Kviz općeg znanja - 4 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one čiji mozak ne poznaje neradne dane Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Lazanje od tikvica Ljeto nam se vratilo Bez brašna i tjestenine: Recept za najsočnije lazanje od tikvica

Da su najjednostavnije stvari ponekad i najbolje dokazuje flafasti kolač od samo tri sastojaka: jaja, brašna i šećera. Nakon kratkog miksanja sastojaka sve što trebate je pričekati da se kolač ispeče i zatim ohladi.

Dodatno ga možete zakomplicirati voćem, medom, čokoladnom glazurom, listićima badema i drugim dodacima, ali i ostaviti golog pa uživati uz kavu ili čaj.

Gola torta Gola torta (Foto: Shutterstock)

Gola torta - sastojci:

  • 3 velika jaja zagrijana na sobnu temperaturu
  • 200 g šećera
  • 130 g brašna

Gola torta - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite kalup za torte od 20 cm, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Miksajte jaja i šećer oko 8 minuta ili dok smjesa ne postane jako gusta i blijeda.
  2. Prosijte brašno a zatim ga postepeno lopaticom dodajte u smjesu od jaja, trećinu po trećinu količine.
  3. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu. Pecite oko 25-30 minuta dok kolač ne postane svijetlosmeđ. Umetnite čačkalicu pa ako izađe čista iz kolača, spreman je.
  4. Kada se kolač posve ohladi možete ga posipati šećerom u prahu ili poslužiti s jagodama.

Klet Kozjak u Zagorju: Savršeno odredište za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni Klet Kozjak - 21 Klet Kozjak - 20 Klet Kozjak - 19 +9 Klet Kozjak - 17