Coleslaw je tradicionalna američka salata koja se služi uz hamburgere, prženu piletinu, ali i razno drugo pečeno meso. Predstavlja hrskavi, slasni, ali i osvježavajući kontrast zasitnim jelima punim bjelančevinama.

Iako danas postoje različite vrste te salate, ona najčešće obuhvaća korjenasto povrće i krstašice poput mrkvi i kupusa narezanih na trakice, a koje se potom začinjavaju i miješaju s uljem, odnosno majonezom.

Neki vjeruju da je salata potekla od Nizozemaca koji su svoju verziju salate od kupusa pripremali još u 18. stoljeću po imenu koolsla. Mi vam donosimo recept za najlakšu varijantu koju će voljeti i najveći mrzitelji povrća i salata.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bolja od francuske? Hit-salata iz '70-ih koju Rusi jedu za blagdane

Sastojci:
350 grama naribanog kupusa
1 veća mrkva
4 žlice majoneze
1 čajna žličica senfa
2 čajne žličice jabučnog octa
sol i papar po želji

Priprema:

1. Narežite ili naribajte kupus na tanke trakice. Možete se poslužiti zelenim kupusom, crvenim kupusom ili kombinacijom obaju vrsta. Imajte na umu da će salata biti slasnija što su trakice tanje i dulje.

2. Naribajte i mrkvu na trakice i pomiješajte s kupusom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik od 1 sekunde koji otkriva koja je paprika najbolja za salatu, a koja za kuhanje

3. U velikoj posudi pomiješajte majonezu, senf, jabučni ocat, sol i papar. Dobro promiješajte i isprobajte. Ako ste zadovoljni okusom u zdjelu dodajte pripremljeni kupus i mrkvu.

4. Dobro promiješajte sve sastojke, prekrijte plastičnom folijom pa stavite u hladnjak da se okusi sljube na barem sat vremena prije posluživanja.

5. Poslužite s mesom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju