Prezrela banana daje savršen kruh. Ako imate ovoga voća koje treba hitno potrošiti, evo savršenog recepta.

Klasični kruh od banane peče se u dubokom limenom kalupu otprilike 50 minuta. Mi vam dajemo prečicu za najbrži recept iz mikrovalne pećnice za koji će vam biti potrebno tek 90 sekundi.

Sastojci za kruh od banane:
3 žlice brašna
3 žlice šećera
1 banana
1 jaje
1 žlica mlijeka
1 žlica biljnog ulja
½ čajne žličice praška za pecivo
¼ čajne žličice ekstrakta vanilije

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Slika nije dostupna Hrana i piće Gotov za 2 minute! Najbrži recept za sočni kolač s čokoladom i maslacem od kikirikija

Priprema:
1. Pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer i prašak za pecivo.

2. Pomiješajte vlažne sastojke: razmućeno jaje, bananu koju ste vilicom pretvorili u kašu, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije.

3. Suhe sastojke sljubite s vlažnim sastojcima, a smjesu prebacite u šalicu ili keramičku posudicu.

4. Stavite peći u mikrovalnu pećnicu na 90 sekundi. Poslužite s nasjeckanim komadićima banane. Dobar tek!