Domaća majoneza je nezaobilazan dio francuske salate i brojnih sendviča, te izvrstan prilog pečenom mesu, ribi ili krumpirićima. No mnogi izbjegavaju njegovu izradu kod kuće jer misle da trebaju potrošiti sate u kuhinji.

Uistinu, postoje recepti koji iziskuju dugotrajno miješanje jaja uz postupno dodavanje ulja, no cijeli proces moguće je skratiti na svega jednu minutu. Uz pomoć trika sa štapnim mikserom ovaj slastan namaz bit će gotov za 60 sekundi.

Francuska salata Hrana i piće Nova francuska salata zbog koje ćete zaboraviti na puricu i odojak

Sastojci:
1 veliko jaje
200 ml biljnog ulja
1 žlica limunovog soka
prstohvat soli

Priprema:

1. U visoku posudu stavite jedno jaje sobne temperature, prstohvat soli, žlicu limunovog soka te ulje.

Umjesto limuna možete upotrijebiti i neku drugu vrstu “kiseline” poput soka limete, jabučnog octa ili slično.

2. Uronite štapni mikser u smjesu i miksajte sve zajedno oko jedne minute.

3. Stavite u hladnjak prije posluživanja. Dobar tek!

Savjet plus:

Okus majoneze možete obogatiti i s malo senfa, češnjakom u prahu ili nekom drugom vrstom začina.