Želite li da piletina ostane sočna i nakon termičke obrade, marinirajte meso u finoj marinadi na bazi grčkog jogurta. Jogurt će spasiti meso od presušivanja čak i ako ga i koju minutu predug ostavite na gril tavi ili roštilju.

Imat ćete manje šanse za pogrešku ako za pečenje odaberete sočnije komade piletine poput zabatka. Evo što vam je potrebno...

U trendu Spud Bud Zagreb - 6 Viralni hajp Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir Piletna i krumpir u vrhnju Kremasto Piletna i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju Špilja Lokvarka - 5 Lokvarka Uz autocestu Zagreb - Rijeka: Čudesna podzemna palača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Slika nije dostupna Hrana i piće Najsočnija prsa: Trik za piletinu kao s roštilja koja se priprema u pećnici

Sastojci za marinadu:

  • 1,5 kg otkoštenog pilećeg zabatka
  • 230 ml običnog grčkog jogurta
  • 50 grama svježih listova korijandera
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 čajne žličice soli
  • 1 čajna žličica crnog papra
  • 1 čajna žličica kumina
  • 1 čajna žličica kajenskog papra


Priprema mekane pečene piletine:

  1. Pomiješajte jogurt, nasjeckani korijander i češnjak, limunov sok te začine u zdjelu, pa u nju ubacite otkoštene komade pilećeg zabatka.
  2. Marinadu dobro premažite preko mesa, pa sve zajedno stavite u hladnjak na tri do osam sati.
  3. Izvadite meso iz hladnjaka pola sata prije nego što ga planirate ispeći da dosegne sobnu temperaturu. Ostatke marinade bacite u smeće.
  4. Piletinu stavite na zagrijanu gril tavu ili roštilj te pecite otprilike pet minuta sa svake strane ovisno o veličini komada, odnosno dok ne dosegne optimalnu temperaturu od 73 Celzijeva stupnja u najdebljem dijelu mesa.
  5. Pustite da meso odmori barem pet minuta prije posluživanja. Dobar tek!