Želite li da piletina ostane sočna i nakon termičke obrade, marinirajte meso u finoj marinadi na bazi grčkog jogurta. Jogurt će spasiti meso od presušivanja čak i ako ga i koju minutu predug ostavite na gril tavi ili roštilju.

Imat ćete manje šanse za pogrešku ako za pečenje odaberete sočnije komade piletine poput zabatka. Evo što vam je potrebno...

Pečena piletina u umaku za roštilj Hrana i piće Najsočnija prsa: Trik za piletinu kao s roštilja koja se priprema u pećnici

Sastojci za marinadu:
1,5 kg otkoštenog pilećeg zabatka
230 ml običnog grčkog jogurta
50 grama svježih listova korijandera
2 žlice limunova soka
2 češnja češnjaka
2 čajne žličice soli
1 čajna žličica crnog papra
1 čajna žličica kumina
1 čajna žličica kajenskog papra

Priprema:

1. Pomiješajte jogurt, nasjeckani korijander i češnjak, limunov sok te začine u zdjelu, pa u nju ubacite otkoštene komade pilećeg zabatka.

Japanska pržena piletina kaarage Hrana i piće S ekstra hrskavom koricom! Japanski trik za najfiniju prženu piletinu

2. Marinadu dobro premažite preko mesa, pa sve zajedno stavite u hladnjak na tri do osam sati.

3. Izvadite meso iz hladnjaka pola sata prije nego što ga planirate ispeći da dosegne sobnu temperaturu. Ostatke marinade bacite u smeće.

4. Piletinu stavite na zagrijanu gril tavu ili roštilj te pecite otprilike pet minuta sa svake strane ovisno o veličini komada, odnosno dok ne dosegne optimalnu temperaturu od 73 Celzijeva stupnja u najdebljem dijelu mesa.

5. Pustite da meso odmori barem pet minuta prije posluživanja. Dobar tek!