Kratko rezana tjestenina u obliku velikog zrna riže – orzo, sjajna je baza za pripremu brzog ručka ili večere. Ako želite smanjiti i količinu potrošenog suđa, pripremite jelo u jednom loncu.

Donosimo vam najlakši recept za orzo tjesteninu skuhanu u jednom loncu s rajčicama i tunom iz konzerve.

Nemojte bacati ulje iz konzerve tunjevine – iskoristite ga za pirjanje povrća. Slast jelu dat će pak slatka dimljena paprika, nasjeckane crne masline i peršin.

Sastojci:

  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 300 g tune iz konzerve s uljem
  • 180 g orzo tjestenine
  • 10-ak crnih maslina
  • 1 manji luk
  • 1 čajna žličica dimljene slatke paprike
  • 4-5 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • svježi peršin

Priprema:

  1. Zagrijte povrtni temeljac u mikrovalnoj pećnici.
  2. Ocijedite tunu iz konzerve od ulja, ali nemojte bacati ulje. Zagrijte ulje u većoj tavi, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk.
  3. Pirjajte luk oko tri minute pa potom dodajte nasjeckani češnjak.
  4. Pirjajte luk i češnjak još oko jednu minutu.
  5. Dodajte orzo tjesteninu, dobro promiješajte i lagano je tostirajte oko dvije minute.
  6. Podlijte sve zajedno zagrijanim povrtnim temeljcem i rajčicama.
  7. Začinite solju, paprom i dimljenom slatkom paprikom. Ubacite i nasjeckane crne masline.
  8. Na laganoj vatri termički obrađujte sve sastojke dok se okusi ne sljube, a tjestenina ne skuha i popije višak tekućine.
  9. Na kraju u tjesteninu umiješajte tunu i dodajte nasjeckani svježi peršin. Dobar tek!

U umaku ili iz pećnice: Trikovi i recepti uz koje je lako napraviti prefina jela od tjestenine Tjestenina alla carbonara Zapečeni špageti s mljevenim mesom i tri vrste sira Schinkenfleckerl: +2 Tjestenina sa srdelama, pasta con le sarde

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju