Da su najjednostavnije stvari često i najbolje, dokazuje i ovotjedni jelovnik. Odabrali smo raznolika jela u kojima ćete uživati bez previše kompliciranja, a nismo zaboravili ni na slatko. Pa krenimo…

Ponedjeljak – Tjestenina s umakom od rajčice

Za ukusan umak ne treba vam mnogo sastojaka – samo zrele rajčice, nešto začina i dosta maslaca. Ovaj recept za umak nevjerojatno je jednostavan, a možete ga poslužiti uz kuhanu tjesteninu po izboru.

Utorak - Varivo s mljevenim mesom i graškom

Gusto varivo od mljevenog mesa i graška ili kiymah bezelye popularni je turski recept koji se najčešće jede za ručak ili večeru, a poslužuje uz domaći kruh i jogurt. Ako ste posebno gladni ili trebate nahraniti više usta, poslužite ga uz kuhanu rižu. Imamo recept!

Pizza od cvjetače Pizza od cvjetače (Foto: Shutterstock)

Srijeda - Tijesto za pizzu od cvjetače

Umjesto klasičnog tijesta od brašna i vode za pizzu upotrijebite ono od cvjetače, jaja i sira, koje je niže kalorijske vrijednosti i ima iznenađujući udio bjelančevina. Nadjenite je pak sastojcima po želji – na raspolaganju vam je sve od šunke, špeka i pršuta do gljiva, paprike i drugog povrća. Evo recepta.

Četvrtak – Krumpir-salata s tunom

Salata od krumpira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi krumpiri bili ukusniji, prelijte ih toplim temeljcem od povrća ili ribe, a sljubite ih s tunom iz konzerve. Ovdje kliknite za recept. 

Kotleti Kotleti (Foto: Shutterstock)

Petak – Svinjski kotleti u finoj marinadi

Uz pravu marinadu i običniji komadi mesa mogu postati senzacionalno mekani, sočni i mirisni. Osim maslinova ulja, sojina umaka, pikantnog senfa i koje kapi ljutog umaka, slobodno dodajte još pokoji sastojak, ali s ovom kombinacijom nećete pogriješiti u pripremi savršenih svinjskih kotleta.

Subota – Brownie od samo dva sastojka

Zrela banana i čokolada za kuhanje jedini su sastojci ovog finog kolača koji mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji. Banana se i inače često koristi u slastičarstvu umjesto jaja zbog toga što jako dobro povezuje. Koristite vrlo zrele banane i ispasirajte ih štapnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili kremu bez komadića. Evo što morate učiniti.

Nedjelja - Piletina s krumpirom

Da biste složili fin ručak ili večeru, ne trebate potrošiti puno vremena niti neprestano stajati za štednjakom. Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao.

Takav je i ovaj recept za pečene pileće zabatke s krumpirom u finoj marinadi na bazi ulja, češnjaka, limuna i pokojeg začina. Recept je toliko jednostavan da ga mogu pripremiti i najveći početnici u kuhanju.

Riječki restoran u kojem se odlazi na pečenu teletinu i janjetinu: Porcije su obilne, a meni s juhom i palačinkama košta 30 eura Restoran Paris u Rijeci - 4 Restoran Paris u Rijeci - 2 Restoran Paris u Rijeci - 1 +0 Restoran Paris u Rijeci - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju