Ako još niste kušali tijesto od cvjetače, sigurno će vas iznenaditi – osim što ne deblja, iznenađujuće je ukusna. Želite li je nabildati proteinima, možete je dodatno „začiniti“ svježim sirom, a dobrodošli sastojci su i paprika, šunka ili ploške kulena.

Sastojci za tijesto: 

1 glavica cvjetače
2 jaja
2 žlice ribanog parmezana
2 žlice naribane mozzarelle
1 jaje
sol, papar
1 žličica kurkume
1 žlica maslinova ulja

Nadjev:
3 žlice maslinova ulja
150 g umaka od rajčica
100 g gaude
200 g mozzarelle
2 rajčice

Priprema:

1. Cvjetaču podijelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smjesu pa skuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok ne omekša.

2. Kad se smjesa ohladi, zamotajte je u čistu krpu ili gazu pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocijedite snažno stišćući cvjetaču kako bi ostalo što manje vode. Tako tijesto neće biti gnjecavo nakon pečenja.

3. Pomiješajte cvjetaču s jajima, sirom i začinima pa razmažite smjesu na papir za pečenje kojim ste obložili lim. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite na 220 °C dok ne postane hrskavo – oko 12-15 minuta.

4. Premažite tijesto umakom od rajčice, dodajte sir i ploške rajčice. Pecite dok se sir ne rastopi, a rajčica ispeče, oko 10 minuta.

7 mjesta u Zagrebu gdje se jedu fine palačinke Le Mika - 1 Le Mika - 3 Le Mika - 2 +5 Le Mika - 3