Uvijek kada jedete kruh od banane maštate da ima samo malo više čokolade u njemu? Ovo je recept za vas. Da ne znate, ne biste ni primijetili da jedete brownieje bez brašna. Savršena kombinacija okusa banane i čokolade i savršeno kremasta sredina kolača osvojit će vas na prvu.
Za pripremu će vam trebati puno manje vremena nego za klasične brownieje, a šanse da vam ne ispadu dobro ravne su nuli. Jedino na što morate paziti jest izbor čokolade: koristite čokoladu za kuhanje, a ne mliječnu, i kolač će se normalno stegnuti.
Banana se i inače često koristi u slastičarstvu umjesto jaja zbog toga što jako dobro povezuje. Koristite vrlo zrele banane i ispasirajte ih štapnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili kremu bez komadića.
Kolače poslužite tople. Možete ih i podgrijati pećnici ili mikrovalnoj kada se ohlade.
Sastojci za brownie od banane i čokolade:
- 350 g čokolade za kuhanje
- 235 g pasiranih banana (3 banane)
Priprema brownieja od banane i čokolade:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
- U otopljenu čokoladu dodajete pasirane banane i miješajte pjenjačom dok se smjesa ne ujednači.
- Ulijte smjesu u posudu za pečenje i pecite 35 do 40 minuta, dok se rubovi kolača ne počnu povlačiti od stijenki posude.
- Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se stegne (pola sata do sat vremena) prije rezanja i poslužite dok je topao.
Brownie koji se topi u ustima: Jednostavan recept za čokoladne kocke kojima je teško odoljeti +11