Uvijek kada jedete kruh od banane maštate da ima samo malo više čokolade u njemu? Ovo je recept za vas. Da ne znate, ne biste ni primijetili da jedete brownieje bez brašna. Savršena kombinacija okusa banane i čokolade i savršeno kremasta sredina kolača osvojit će vas na prvu.

Za pripremu će vam trebati puno manje vremena nego za klasične brownieje, a šanse da vam ne ispadu dobro ravne su nuli. Jedino na što morate paziti jest izbor čokolade: koristite čokoladu za kuhanje, a ne mliječnu, i kolač će se normalno stegnuti.

Banana se i inače često koristi u slastičarstvu umjesto jaja zbog toga što jako dobro povezuje. Koristite vrlo zrele banane i ispasirajte ih štapnim mikserom ili u blenderu kako biste dobili kremu bez komadića.

Kolače poslužite tople. Možete ih i podgrijati pećnici ili mikrovalnoj kada se ohlade.

Sastojci za brownie od banane i čokolade:

  • 350 g čokolade za kuhanje
  • 235 g pasiranih banana (3 banane)

Priprema brownieja od banane i čokolade:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
  3. U otopljenu čokoladu dodajete pasirane banane i miješajte pjenjačom dok se smjesa ne ujednači.
  4. Ulijte smjesu u posudu za pečenje i pecite 35 do 40 minuta, dok se rubovi kolača ne počnu povlačiti od stijenki posude.
  5. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se stegne (pola sata do sat vremena) prije rezanja i poslužite dok je topao.

  Brownie koji se topi u ustima: Jednostavan recept za čokoladne kocke kojima je teško odoljeti Brownies koji se tope u ustima - 15 Brownies koji se tope u ustima - 9 Brownies koji se tope u ustima - 8 +11 Brownies koji se tope u ustima - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju