Galerija Marinirani i pečeni svinjski kotleti 5 Svinjski kotleti s roštilja 5 Pohani svinjski kotleti 5 Svinjski kotleti u finom umaku 5 Uz pravu marinadu i običniji komadi mesa mogu postati senzacionalno mekani, sočni i mirisni. Osim maslinova ulja, sojina umaka, pikantnog senfa i koje kapi ljutog umaka, slobodno dodajte još pokoji sastojak, ali s ovom kombinacijom nećete pogriješiti u pripremi savršenih svinjskih kotleta. 

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave

Nakon mariniranja odreske možete pržiti u tavi, peći na roštilju ili pirjati – za koju god se varijantu odlučili, meso će biti sjajno! Ovdje možete pronaći recepte. 

Odreske marinirajte najmanje jedan sat, ali ako imate više vremena, ostavite ih 24 sata jer će tako sastojci dublje ući u meso. Količine sastojaka u receptu za marinadu predviđene su za četiri kotleta bez kosti od 230 grama.

Marinirani kotleti - sastojci:

  • 80 ml maslinova ulja
  • 80 ml sojina umaka
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 3 žlice svjetlosmeđeg šećera
  • 2 žlice umaka Worcestershire
  • 2 žlice ljutog umaka (primjerice Tabasco)
  • 1 žlica pikantnog senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žličica čili pahuljica
  • ½ žličice crnog papra

Marinirani kotleti - priprema:

  1. Protisnite češnjak pa pomiješajte sve sastojke za marinadu zajedno u velikoj zdjeli. Također možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti.
  2. Dodajte svinjske kotlete bez kosti u zdjelu ili vrećicu tako da se oblože marinadom.
  3. Marinirajte najmanje 1 sat, a ako imate vremena, 24 sata za najbolji okus.