Uz pravu marinadu i običniji komadi mesa mogu postati senzacionalno mekani, sočni i mirisni. Osim maslinova ulja, sojina umaka, pikantnog senfa i koje kapi ljutog umaka, slobodno dodajte još pokoji sastojak, ali s ovom kombinacijom nećete pogriješiti u pripremi savršenih svinjskih kotleta.
Nakon mariniranja odreske možete pržiti u tavi, peći na roštilju ili pirjati – za koju god se varijantu odlučili, meso će biti sjajno! Odreske marinirajte najmanje jedan sat, ali ako imate više vremena, ostavite ih 24 sata jer će tako sastojci dublje ući u meso. Količine sastojaka u receptu za marinadu predviđene su za četiri kotleta bez kosti od 230 grama.
Sastojci za marinadu:
- 80 ml maslinova ulja
- 80 ml sojina umaka
- 4-5 češnja češnjaka
- 3 žlice svjetlosmeđeg šećera
- 2 žlice umaka Worcestershire
- 2 žlice ljutog umaka (primjerice Tabasco)
- 1 žlica pikantnog senfa
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žličica čili pahuljica
- ½ žličice crnog papra
Priprema marinade za kotlete:
- Protisnite češnjak pa pomiješajte sve sastojke za marinadu zajedno u velikoj zdjeli. Također možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti.
- Dodajte svinjske kotlete bez kosti u zdjelu ili vrećicu tako da se oblože marinadom.
- Marinirajte najmanje 1 sat, a ako imate vremena, 24 sata za najbolji okus.