Galerija
Ponedjeljak - Kaubojski grah
Kaubojski grah varijacija je na temu meksičkog chilli con carnea i idealno spaja grah s mljevenim i suhim mesom. Posebnu slast dobiva pečenjem u pećnici, a poželite li – nakon stavljanja u posudu za pečenje možete ga posipati krušnim mrvicama kako biste dobili hrskavu koricu. Ovdje kliknite za recept.
Utorak - Dalmatinska čičvarda
Ništa ne hrani tako dobro kao gusta, mirisna jela na žlicu. Još ako u tim jelima ima fine mesnate slanine, onda su ta jela pun pogodak. Varivo od slanutka, u Dalmaciji znano i kao čičvarda, upravo je takvo; mirisno, gusto, aromatično i obogaćeno slaninom, jelo koje biste mogli jesti svaki dan. Slobodno u njega ukuhajte i koju domaću kobasicu. Ovdje kliknite za recept.
Srijeda - Piletina na španjolski
Volite li okus pilećeg paprikaša, mogli biste uživati u piletini na španjolski način. Pollo al chilindrón jednostavno je španjolsko jelo sa sjevera zemlje koje spaja meso skromne sastojke u fantastične arome i okuse. Ovdje kliknite za recept.
Četvrtak - Složenac s mljevenim mesom i sirom
Predlažemo vam američki složenac od mljevenog mesa, tjestenine i sira koji ima odličan okus, ali i iznenađujuću količinu proteina. U cijelom jelu nalazi se nešto više od 250 grama bjelančevina - udjelu proteina u složencu pridonosi mljevena puretina, ali i dvije vrsta sira. Ovdje kliknite za recept.
Petak - Srdele iz pećnice
Fine, zdrave srdelice ne morate samo frigati na tavi ili peći na gradelama. Bit će jednako dobre i iz pećnice, a pripremit ćete ih brzo i vrlo lako. Malo ulja, naravno maslinova, malo začina (iako im i ne treba), mrva soli i, ako želite, papra, to je sve. Ljepota je u jednostavnosti. Ovdje kliknite za recept.
Subota - Cachopo
Ponos španjolske Asturije je cachopo, jelo koje simbolizira prijateljstvo, dijeljenje, ali i obilje koje je nastupilo nakon neimaštine. Slavni odrezak zapravo je golemi pohanac koji često visi s tanjura, najčešće u društvu prženih krumpirića, odnosno patatas fritas.
Prvi rez oštricom kroz hrskave krušne mrvice, a zatim i sočno meso otkriva mirise pršuta, sira i sokova od pečenja. Cachopo je savršen primjer koliko zadovoljstva naizgled obična hrana može donijeti ako se pripremi na pravilan način. Ovdje kliknite za recept.
Nedjelja - Jastučići od lisnatog tijesta s jabukama
Jastučići od lisnatog tijesta nadjeveni jabukama pripremaju se jednostavno zahvaljujući gotovom lisnatom tijestu, a posla s jabukama imate taman toliko da vam čitava kuća zamiriše na jabuke i cimet. Ovdje kliknite za recept.
Naučili su na teži način: Kandidati MasterChefa otkrivaju navjeće pogreške kod pripreme rižota