U nepredvidivim vremenima u kojima se nalazimo OPG-ovi koje ćemo posjetiti uspjeli su zadržati stabilnost zahvaljujući kvaliteti namirnica i podršci velikog trgovačkog lanca koji je poznat po suradnjama s lokalnim proizvođačima.

Tamo gdje sve počinje Tamo gdje sve počinje (Foto: Nova Studio)

David Skoko za ovu će priliku nakratko chefovsku pregaču zamijeniti gumenim čizmama. Iako mu to baš i nije strano jer zna da za kvalitetnu i domaću namirnicu treba malo i uprljati ruke, ovog će se puta ipak naći na malo drugačijem terenu. Umjesto morske ribe i blaga s istarskih polja pokazat će nam kako biti kreativan s namirnicama kontinentalne Hrvatske, od Zagorja, Međimurja do Slavonije, koje svakodnevno koristimo u kuhinji, proizvode se u našoj domovini, a prodaju u Lidlu.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova zbog svojih je kreativnih jela koja se baziraju na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, vrlo brzo prepoznat i izvan granica Lijepe Naše te je postao prvi hrvatski kuhar s vlastitom emisijom na poznatom kulinarskom TV kanalu na kojem specijalitete pripremaju zvijezde poput Jamieja Olivera, Gordona Ramseyja i Marthe Stewart.

U našem serijalu ''Jedi domaće, podrži domaće s Davidom Skokom'', koji će se sastojati od šest epizoda, naš protagonist vodi nas tamo gdje sve počinje – u prirodu, polja, voćnjake i seoska imanja. Upoznat ćemo hrvatske OPG-ovce, saznati sve o njihovim počecima i razvoju poslovanja, kako su se snašli u ovim teškim trenucima za gospodarstvo, što im je pružalo sigurnost i na kraju pripremiti jelo s njihovim svježim proizvodom.

Okusi zavičaja Okusi zavičaja (Foto: Nova Studio)

Tradicionalni recepti koji su zasnovani na sezonskim namirnicama čuvari su našeg identiteta i prepoznatljivosti te temelj na kojem se razvija i moderna hrvatska kuhinja. Upravo sa željom da doprinesu održanju domaćeg gastroidentiteta i raznovrsnosti naših lokalnih kuhinja, Lidl Hrvatska i David Skoko rade na očuvanju tradicionalnih recepata i domaćih jela. Ovaj serijal koji donosimo u suradnji s Lidlom samo je nastavak te sočne kulinarske priče.

Sve za recepte koje će Skoko pripremati možete pronaći na Lidlovim online kanalima, a namirnice lokalnih OPG-ova koje ćemo posjećivati u našem serijalu, u svom Lidlu – salatu i zelje OPG-a Zagorec, krumpir i luk OPG-a Vinković, papriku, grašak i tikvice OPG-a Čajkulić, češnjak OPG-a Balić te junice OPG-a Paček i svinje imanja Berić. Vlasnici gospodarstava rano ujutro provest će ga svojim imanjem, a zatim mu ustupiti kuhinju i prepustiti da od njihove namirnice napravi ono što ćete poželjeti ponoviti kod kuće.

Odakle dolaze namirnice koje vidite na policama vaše najdraže trgovine i gdje vas prvo vodimo, saznat ćete već sljedeći tjedan.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju