• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #david skoko

Skoko kuha kod OPG-a Zagorec: Bogata salata s piletinom u kojoj se nespojivi sastojci ljube

Čim dođu topli dani, salata zauzima top-poziciju na našem meniju, a nema boljeg nego sam ubrati salatu koju ćeš si spremiti za ručak. Zato smo se s Davidom Skokom zaputili na OPG Zagorec, koji je svoju proizvodnju posvetio isključivo lisnatom povrću. Posjetom Šijancu pored Varaždina započinjemo naš serijal ‘’Jedi domaće, podrži domaće s Davidom Skokom’’.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 2.06.2020 08:29 komentari
viber Created with Sketch.
Bogata salata od piletine s pečenim zeljem i dva izvrsna dressinga
Bogata salata od piletine s pečenim zeljem i dva izvrsna dressinga (Foto:Nova Studio)

Galerija Bogata salata od piletine s pečenim zeljem i dva izvrsna dressinga 3 Kristalka koju možete naći na Lidlovoj tržnici 3 Zlatko Zagorec i David Skoko u berbi salate 3 Jedi domaće, podrži domaće i okusi svoj zavičaj 3

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja? Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Saznali smo sve o poslovanju ove simpatične obitelji – zašto su se odlučili baš za uzgoj salate i zelja, kako se bere, pere i dostavlja na police vašeg Lidla. Od njegove prelijepe salate i divnog mladog kupusa naš je poznati kuhar napravio zanimljiv i jednostavan cjeloviti obrok koji ćete odmah htjeti rekonstruirati u svojoj kuhinji.

Marljive berače salate na OPG-u Zagorec zatekli smo baš u polju, a David se nije libio odmah baciti na posao.

''Kako smo mi u kraju koji je zdravstveno čist i nemamo tvorničke dimnjake, a rascjepkani na male površine, smatrao sam da je jedino dohodovno proizvoditi lisnato povrće. Pogotovo sada kada surađujem s Lidlom, uzgajam samo salatu, sve vrste salate‘’, rekao nam je Zlatko Zagorec, vlasnik OPG-a kojemu proizvodnja salate, odnosno uzgoj i isporuka čak i u vrijeme koronakrize nije stala ili patila. Za to je zaslužna, kaže nam, suradnja s velikim dobavljačem poput Lidla, koji mu i u nesigurnim vremenima pruža itekako potrebnu sigurnost za kojom svaki poljoprivrednik žudi.

Zlatko Zagorec i David Skoko u berbi salate Zlatko Zagorec i David Skoko u berbi salate (Foto: Nova Studio)

Budući da su ovisni o vremenskim prilikama i neprilikama, urodu, ali i potražnji, gospodin Zagorec dobro zna koliko je teško biti poljoprivrednik. No, čini se da su u njegovu kraju došli do rješenja koje odgovara svima.

‘’Mi Zagorci smo vam takvi, podijelimo se, svatko nešto drugo proizvodi i onda zadovoljimo potrebe našega tržišta. Mi iz maloga napravimo puno, a pogotovo ako u zaleđu imamo poznatog kupca za kojeg radimo i znamo da će roba biti otkupljena i plaćena. Jedino što treba poštovati jesu visoki standardi proizvodnje’’, kaže nam Zlatko Zagorec, čije salate kristalke, puterice, lolle rosse i hrastov list možete pronaći na Lidlovoj tržnici. Osim salata tamo ćete pronaći i njegovo zelje, po čemu je Zlatkov kraj i najpoznatiji. Varaždinsko zelje zaštićeno je oznakom izvornosti na području EU-a.

Jedi domaće, podrži domaće i okusi svoj zavičaj Jedi domaće, podrži domaće i okusi svoj zavičaj (Foto: Nova Studio)

Od salate i zelja koje smo netom ubrali David je odlučio napraviti toplo-hladni cjeloviti obrok s malo neuobičajenom pripremom zelja i čak dva prefina dresinga.

RECEPT - Zelena salata sa piletinom i kikirikijem, cherry rajčicom i zapečenim kupusom s dresingom od jogurta

Sastojci:  
jedna glavica zelene salate (kristalke)
jedna glavica salate lollo rossa
jedna glavica zelja
piletina 500 g
četiri tanje šnite špeka ili pancete
200 g očišćenog kikirikija
150 ml soja umaka
ulje
sol, papar
250 g cherry rajčica
400 ml grčkog jogurta
češnjak 2 režnja
svježi kopar – jedan stručak

Čim dođu topli dani, salata zauzima top-poziciju na našem meniju Čim dođu topli dani, salata zauzima top-poziciju na našem meniju (Foto: Nova Studio)

Priprema:
1. Salatu operite i dobro posušite. Glavicu zelja narežite na četvrtine, nauljite, položite ih na lim za pečenje i preko svake četvrtine stavite jednu tanju šnitu špeka ili dimljene pancete. Stavite peći oko 15 minuta na 180 °C.

2. Piletinu narežite na krupnije kocke, posolite, popaprite i dodajte joj tri žlice soja umaka. Ostavite neka se kratko marinira, a za to vrijeme pripremite umake ili dresinge.

3. Očišćeni kikiriki stavite u blender, dodajte mu ostatak soja umaka i decilitar vode. Usitnite dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Ako vam se čini pregusta, dodajte još vode ili pak soja umaka ako vam nije dovoljno slana. U videu pogledajte koja je gustoća optimalna. Umak ili maslac od kikirikija gotov je u trenu!

4. Sitno narežite češnjak i kopar i umiješajte ih u grčki jogurt.

5. U salatu narežite cherry rajčice te je začinite uljem i acetom balzamicom, solju i paprom. David je koristio bučino ulje kojim se ovaj kraj ponosi i bez kojeg ne može proći niti jedna salata.

6. Sve poslužite u zdjelici. S jedne strane stavite salatu s cherry rajčicama, s druge jednu četvrtinu zapečenog zelja, a između piletinu. Na piletinu stavite umak od kikirikija, a na zelje umak od jogurta i kopra te odmah poslužite. Dobar tek!

Zlatko Zagorec i njegova unuka u ulozi žirija Zlatko Zagorec i njegova unuka u ulozi žirija (Foto: Nova Studio)

Sve za ovaj recept kao i za druge recepte koje će Skoko pripremati možete pronaći na Lidlovim online kanalima, a namirnice lokalnih OPG-ova koje ćemo posjećivati u našem serijalu, u svom Lidlu.

  • #david skoko
  • #OPG Zagorec
  • #lidl
  • #okusi zavičaja
  • #okusizavicaja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
HIGHLANDER Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Avantura života
Highlander Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" pobili one koji su ih naučili preživjeti
Na današnji dan
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" gotovo istrijebili one koji su ih naučili preživjeti
Jetrica na venecijanski recept Gorana Kočiša
Ma, savršenstvo!
Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Baš Naš festival
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Brza pileća juha recept
Tako dobra
Brzi recept za prefinu pileću juhu koja "liječi dušu"
Jedan od najljepših u Sloveniji: Zeleni slap u kamenom amfiteatru doline Soče
Skriven u stijenama
Jedan od najljepših u ovom dijelu Europe: Zeleni slap u kamenom amfiteatru do kojeg vode uređene staze
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Nemojte ovo raditi
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak
Provjeren recept
Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Uz predivne Rastoke
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Zelena oaza Sveti Ivan Zelina, Airbnb
Mir i tišina
Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Merz dirnut do suza na otvaranju obnovljene sinagoge u Muenchenu
Friedrich Merz
VIDEO Njemački kancelar u suzama: "Sram me što se to događa i zato objavljujem rat..."
Vatrogasci se još bore s požarom u Buku, čuju se i ekspolozije
Borba s vatrom
VIDEO Požar u tvornici gasit će cijelu noć, odjekivale i eksplozije: "Šteta je ogromna, a imamo i ugovore s klijentima"
Tuga u Zagorju: U nesreći traktora poginuo dugogodišnji načelnik općine
Brojni se opraštaju
Velika tragedija: Dugogodišnji načelnik općine poginuo u nesreći s traktorom
show
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
Petra Kraljev i Sandro Gotal snimljen u prvom javnom izlasku
više ne kriju ljubav
Prvi javni izlazak zvijezde Kumova i zgodnog nogometaša koji joj je ukrao srce!
zdravlje
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Upozorenje veterinarke
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
Piše fizioterapeut
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Pokažite što znate!
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Pokažite što znate!
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Lovac ili lovina? Mačka se šuljala kako bi zaskočila pticu, a onda je doživjela šok
Ups!
Lovac ili lovina? Mačka se šuljala kako bi zaskočila pticu, a onda je doživjela šok
tech
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Roditelji, oprez!
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
Mnoge su industrije ugrožene
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
sport
Marin Pongračić na žestokom udaru kritika: "On je katastrofa"
Nije se proslavio
Žestoko isprozivao vatrenog: "On je katastrofa, na toj poziciji je negledljiv"
Modrićev suigrač otkrio što je Luka napravio s nagradom za igrača utakmice: Italija ovo ne pamti
tako to rade vođe
Modrićev suigrač otkrio što je Luka napravio s nagradom za igrača utakmice: Italija ovo ne pamti
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
Komentar Ivice Mede
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
tv
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
MasterChef: Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
NOVA SEZONA
Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
MasterChef: ANKETA: Nova sezona tek je počela, a već je vatreno! Kako vam se svidjela prva epizoda MasterChefa?
NOVI KANDIDATI
ANKETA: Nova sezona tek je počela, a već je vatreno! Kako vam se svidjela prva epizoda MasterChefa?
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Bez laktoze: 9 sireva koji vam neće uznemiriti želudac
Puni su okusa
Bez laktoze: 9 sireva koji vam neće uznemiriti želudac
novac
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
Drugi život
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
"Crvena zastava" kreće u pohod na Europu: 15 novih električnih i hibridnih modela do 2028.
Biste li ih vozili?
"Crvena zastava" kreće u pohod na Europu: 15 novih električnih i hibridnih modela do 2028.
lifestyle
Ulična moda Zagreb bluza s volanima
Tako ženstvena
Traperice plavokose dame iz centra Zagreba vizualno produžuju noge, ali bluza je ta koja je privukla sve poglede
Janica Kostelić u cvjetnoj haljini i tenisicama
LEŽERNO IZDANJE
Janica Kostelić u tenisicama koje Hrvatice obožavaju, nosi ih uz cvjetnu haljinu
Tjedni horoskop od 15. do 22. rujna
Što zvijezde pripremaju?
Tjedni horoskop: Blizancima će jedan razgovor promijeniti sve, a jedan znak će napokon prodisati
sve
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Marin Pongračić na žestokom udaru kritika: "On je katastrofa"
Nije se proslavio
Žestoko isprozivao vatrenog: "On je katastrofa, na toj poziciji je negledljiv"
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, cherry rajčicama, pancetom i skutom
Jedi domaće, podrži domaće

David Skoko kuha kod OPG-a Balić: Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, pancetom i skutom

U našem serijalu ''Jedi domaće, podrži domaće s Davidom Skokom'' ovoga puta idemo tamo gdje vjerojatno nikad nije i neće kročiti nijedan vampir – na OPG Balić.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Rosti od krumpira s lukom i dimljenom paprikom Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    David Skoko kuha kod OPG-a Vinković: Jednostavno genijalni zapečeni popečci od mladog krumpira s lukom i dimljenom paprikom

  • Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, cherry rajčicama, pancetom i skutom Hrana i piće
    Jedi domaće, podrži domaće

    David Skoko kuha kod OPG-a Balić: Kremasta tjestenina s dvije vrste češnjaka, pancetom i skutom

  • Recept Davida Skoke za ljetnu pizzu Hrana i piće
    Lidl donosi

    Ljetna pizza Davida Skoke: Brali smo borovnice i svirali po lubenicama kako bismo izabrali najslađe

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close