Tiramisu je tradicionalna talijanska slastica napravljena od piškota umočenih u kavu, premazana bogatom kremom na bazi mascarpone sira te posipana kakaom.

Uspješnost i struktura kolača ovisi o omjeru kave i piškota, odnosno koliko ćete dugo kekse umakati u tekućinu. Prekratko umakanje keksa u kavi rezultirat će pretjerano suhim kolačem, dok će predugo umakanje dovesti do nestabilnog deserta koji se rastapa u tekućini.

Srećom, postoje i mali trikovi za pripremu ove slastice. Cijeli desert možete napraviti s nekim kraticama – u čaši.

Limoncello tiramisu Hrana i piće Limoncello tiramisu: Recept za još jednostavniju verziju finog talijanskog deserta

Sastojci:
250 grama sira mascarponea
85 grama kondenziranog mlijeka
75 ml hladne vode
5-6 piškota
3 žlice instant kave
3 žlice likera od kave
2 žlice vruće vode
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica kakaa u prahu

Slika nije dostupna Hrana i piće Jednostavnije nego što izgleda: Recept za tiramisu tortu od palačinki

Priprema:
1. Mikserom istucite mascarpone, kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije u glatku gustu kremu.

2. Pomiješajte instant kavu s vrućom vodom i dobro promiješajte. U instant kavu potom ulijte hladnu vodu i liker od kave.

3. Otrgnite komadiće piškota i umočite ih u pripremljenu tekućinu od kave. Držite ih umočene par sekunda, pa ih prebacite u čašu po želji.

4. Preko kreme od mascarponea dodajte namočene piškote. Ponavljajte postupak dok ne ispunite čašu do vrha.

5. Na kraju posipajte kakaom u prahu.

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju