Palačinke za tortu mogu biti i nešto deblje, a kako bi im u kombinaciji s kremom od mascarponea okus bio poput tiramisua, dodajte im i instant kavu. Najbolji izbor je ona u finom prahu, poput creme.

Varijacija na temu radi se i s običnim, bijelim palačinkama, kremom od mascarponea i jagodama, a recept možete i pojednostaviti do te mjere da ih premažete pudingom od vanilije.

Sastojci za palačinke:

3 jaja
300 g brašna
600 ml mlijeka
50 g maslaca
70 g tamne čokolade
3 žlice šećera
1 žlica instant kave
prstohvat soli

Krema:

5 žumanjaka
120 g šećera
500 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
1 žličica arome vanilije

Priprema:

1. Jaja izmiješajte sa šećerom pa dodajte sol, kavu, brašno i mlijeko pa ponovno izmiješajte.

2. Rastopite maslac i čokoladu pa kad se malo ohladi umiješajte u smjesu.

3. Izmisajte žumanjke sa šećerom pa ih kuhajte na pari oko 15 minuta miješajući pa ih ostavite da se ohlade.

4. Prebacite žumanjke u posudu i izmiješajte s mascarponeom i aromom vanilije te kratko izmiksajte da se sastojci povežu.

5. Vrhnje izmiksajte u šlag i dodajte ga siru sa žumanjcima.

6. Ispecite malo deblje palačinke. Na svaku stavite žlicu do dvije smjese pa preklopite drugom dok ne potrošite sastojke. Viškom kreme obložite stranice torte. Prema želji ukrasite posipanim kakaom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju