Ne volite jesti povrće? Velika je šansa da ga niste pripremili na odgovarajući način. Neutralni biljni okusi mogu se itekako intenzivirati ako ih sljubite s pravim začinima i umacima.

Brokula će, primjerice, dobiti prekrasan orašast okus i hrskavu teksturu ako ju ispečete s tahinijem. Pripazite samo da nabavite tekuću pastu od sezama te preskočite kupovinu gorkih glinastih komada.

Slika nije dostupna Hrana i piće Romanesco brokula: Mala zelena "NLO" glavica koji su probali samo rijetki sretnici

Sastojci:
300 grama brokule
3 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
2 žlice tekućeg tahinija
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Brokulu narežite na cvjetove veličine oko tri do četiri centimetra.

Caprese salata je ljetni klasik s razlogom Hrana i piće Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine

3. U velikoj zdjeli pomiješajte tahini, maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, limunov sok, sol i papar dok ne dobijete jednoliku smjesu.

4. Ubacite sirovu brokulu u smjesu i dobro promiješajte dok svaki komad nije prekriven umakom.

5. Raspodijelite brokulu na lim za pečenje u jednom sloju.

6. Stavite peći u pećnicu na 10 do 15 minuta. Poslužite s odreskom ili ribom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju