• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Tajna savršenih domaćih štrukli iz restorana Vinodol

Vinodol ne skriva gdje nabavlja sastojke za svoja jela, a na specijalitete zagrebačkog restorana jednako su ponosni kuhari kao i proizvođači s malih obiteljskih gospodarstava...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 24.09.2019 15:54 komentari
viber Created with Sketch.
Vinodol - 26
Vinodol - 26 (Foto:Sanjin Kaštelan)

Galerija Sir za štrukle 23 Vinodol - 23 23 Vinodol - 25 23 Vinodol - 24 23

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Zapečena tjestenina s kobasicama Tjedni jelovnik 7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće

Terasa restorana Vinodol u središtu Zagreba jučer je bila poput male tržnice domaćih proizvoda. Stolovi na kojima su se mogli pronaći klasici poput sira i vrhnja, ali i nešto „egzotičnije“ morske šparoge (salikornije) te čokoladni namazi od tartufa, kao i šušur kušača koji su marljivo istraživali boje i okuse sezone, stvorili su osobit ugođaj koji je najavio jesenski jelovnik.

„Naša ideja bila je pokazati neke od proizvođača i OPG-ova s kojima Vinodol svakodnevno radi i čije namirnice koristi u jelima na svom tjednom i à la carte jelovniku.

Demonstracijama kuhara u toploj kuhinji te Klare i Kristijana, koji su pripremali hranu pred gostima, željeli smo pokazati da se tjestenine u Vinodolu rade ručno, te da u sekciji hladne kuhinje restoran nudi izbor jela koja su u izvedbi, tehnikama i okusima progresivna, pri čemu se opet koristi hrvatska namirnica“, kažu u Vinodolu, gdje čak 97 ljudi u servisu i kuhinji radi kao velika složna obitelj. Restoran ima i vlastitu mesnicu te slastičarnicu u kojoj se uz kolače radi tjestenina i kruh.

Sir za štrukle Sir za štrukle (Foto: Sanjin Kaštelan)

Tijesto za štrukle koje je nastajalo pod marljivim Klarinim rukama i razvlačilo unedogled bez pucanja izazivalo je puno pozornosti, no osim osjećaja za čvrstoću tijesta i vješto baratanje za izvrstan okus ključni su sastojci.

Sir koji se nabavlja za štrukle proizvodi OPG Pećnik, obiteljsko gospodarstvo koje se bavi proizvodnjom svježih, kuhanih, dimljenih sireva i kiselog vrhnja te liptauera. Pećnikov domaći sir koji se neumorno degustirao na „tržnici“ prikupljao je same pohvale, a otkrili smo i da je u njemu tajna izvrsnog okusa štrukli.

Jedno od iznenađenja zasigurno je bila i Truffella noir, svilenkasti namaz od tartufa i čokolade koji se prekrasno slažu i nadopunjuju. Proizvodi ga obitelj Karlić iz Paladina (Buzet). Pod brendom Gir mogu se naći brojne delicije s tartufima, poput maslinovih ulja i likera, ali i cijelih tartufa, svježih i smrznutih.

Janjetina koja se okretala na ražnju hipnotizirajući publiku u Vinodol dolazi s farme obitelj Lenac (Zelin Mrzlovodički). Romanovska ovca karakteristična je po aromatičnom i sočnom mesu, a restoran njihovu janjetinu priprema na ražnju nakon što prođe sezona paške janjetine.

Pršutana Smjeli iz Dugopolja na sjevernoj strani Mosora, od koje restoran Vinodol uzima pršut za hladne plate, ima i odličnu pancetu, a prepoznatljiva je i po pečenici (kareu).

Vrhunski pršut Vrhunski pršut (Foto: Sanjin Kaštelan)

Najbolje od mora, uključujući i vino koje je odležavalo ispod mora s jedinstvenim „etiketama“ potpisuje Adriatic Shell. Dimljene dagnje, ukiseljeni motar i salikornija te marinirani file trlje njihove su delicije. Ravioli nadjeveni skutom u umaku od dimljenih dagnji i cherry rajčica, te ukiseljena skuša sa salikornijom koje su pripremili chefovi Vinodola oduševili su posjetitelje „tržnice“.

Tvrtka Farmeraj bavi se distribucijom povrća, voća i začina od malih proizvođača i farmi. Od njihovih proizvoda u Vinodolu je poslužen crudo s dipovima i žele od pečene paprike s espumom od kozjeg sira.

OPG Oštarić s otoka Paga (Kolan) bavi se proizvodnjom paškoga sira i ovčje skute koji se služe u restoranu. Mesnica i klaonica Kanurić s eko certifikatom restoran opskrbljuje teletinom koja je osobito ukusna pripremljena ispod peke. Kod Kanurića nabavljaju i svježe meso od kojeg se radi smjesa za pljeskavice po vlastitoj recepturi, a na tržnici su ponuđene u mini verziji.

Od vinarije i uljare Škegro iz Ljubuškog Vinodol nabavlja ekstradjevičansko maslinovo ulje Krš što se koristi za hladno začinjanje jela, a Buretići iz tvrtke Bregi d.o.o proizvode suhomesnate proizvode i kuhane šunke. Imaju i eko certifikat.

Morske etikete Morske etikete (Foto: Sanjin Kaštelan)

Na kuhanu šunku u brioš tijestu koja se mogla kušati jednako su bili ponosni i chefovi i proizvođači. Sandi i Maja Orbanić stoje iza mljekare Latus iz Žminja koja proizvodi kravlju skutu, mlade kravlje te zrele kravlje i ovčje sireve. Na tržnici se kušao roastbeef na kremi od sira Veli Jože s brokulom.

Grad u kojem su temperature toliko visoke da ljudi žive ispod zemlje Coober Pedy - 1 Coober Pedy - 2 Coober Pedy - 3 +7 Coober Pedy - 4

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #vinodol
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti najbolji prženi luk?
Lagani, hrskavi i vrući
Iznenađujući sastojak za savršene kolutiće prženog luka koji nisu "puni ulja"
Kuća za odmor Perunika, Novalja, Pag, Airbnb
64 eura na noć
Kuća pored mora na otoku Pagu idealan je izbor za punjenje baterija i dubinski odmor
Vegetarijanska pizzerija u Zagrebu Plantea, Buzin
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"
Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili
Slava umjetnosti: Franc Jozef svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Prije 130 godina
Slava umjetnosti: Na današnji dan Franc Jozef je svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Slana pita od gljiva recept
Imamo recept!
Prefina pita s gljivama i pivom idealni je izbor za hladnu jesen, a može se napraviti i bez grama maslaca
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Na sjever!
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Drama u Bedekovčini: Jedna osoba ozlijeđena kod srednje škole, dignut helikopter
helikopterom prebačen u Zagreb
FOTO Strava u školi u Zagorju: Dječak uboden nožem, doznali smo detalje incidenta
Lovci morali prekinuti lov zbog velikog broja poskoka
OTKAZALI LOV
Šok u Dalmaciji! Lovci se zgrozili najezdom opasnih predatora: "Bili su kamuflirani, a jedan je visio..."
Hamas pogubio 30-ak Palestinaca: Započele javne egzekucije u Gazi
Brutalna osveta
Hamas pogubio 30-ak Palestinaca: Na ulicama Gaze događaju se javna pogubljenja
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
9 šokantnih promjena u tijelu nakon 50. godine koje većina ljudi ignorira
Godine donose izazove za tijelo
9 šokantnih promjena u tijelu nakon 50. godine koje većina ljudi ignorira
zabava
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Ovaj kviz prepoznat će pravog intelektualca u moru neznalica! Provjerite svoje znanje
Pokažite što znate!
Ovaj kviz prepoznat će pravog intelektualca u moru neznalica! Provjerite svoje znanje
tech
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Službena najava
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Znanstvenici otkrili formulu? Novi serum vraća kosu u manje od dva mjeseca
Zanimljivo istraživanje
Znanstvenici otkrili formulu? Novi serum vraća kosu u manje od dva mjeseca
sport
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
neočekivano
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
Dok je Lamine Yamal gledao utakmicu hrvatskih trećeligaša iza njegovih leđa se radio transfer stoljeća!
kakva bomba!
Dok je Lamine Yamal gledao utakmicu hrvatskih trećeligaša, iza njegovih leđa radio se transfer stoljeća!
Lorenco Jemini skinuo dres u programu uživo zbog pobjede Albanije protiv Srbije
Ispunjeno obećanje
VIDEO Euforija nakon pobjede Albanije u Leskovcu: Skidanje u programu uživo obišlo Balkan
tv
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
KUMOVI
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
putovanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Paradoks ili…?
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
lifestyle
Adriana Ćaleta-Car u puloveru kratkih rukava i suknji s naborom
Šik izdanje
Adriana Ćaleta-Car u puloveru koji je nekim ženama nepraktičan i suknji koja će se svidjeti mnogima
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
Bojana Gregorić Vejzović u fantatsičnoj suknji koja se može nositi u raznim prigodama
SJAJNO IZDANJE
Bojana Gregorić Vejzović: Suknja od sedam eura koja se može nositi u svim prigodama, ima i džepove
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
DoBar - 6
Izvan sezone

DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

Ni jelovnik, a ni vinska karta se ne listaju poput telefonskog imenika – umjesto toga na nekoliko stranica ispisana je promišljena ponuda s dovoljno velikim izborom da svatko pronađe favorite... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Plantea - 12 Hrana i piće
    "Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

    Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close