Svi imamo onaj jedan miks hrane koji baš i nećemo jesti u javnosti, a tako je fin!

No, nakon godinu dana života u pidžami, sastanaka u košulji i čarapama, te tisuću novih isprobanih hobija, granice su pomaknute. Volimo umakati pomfrit u sladoled i nije nas sram!

Ako još niste isprobali ove popularne nepopularne kombinacije, evo novih ideja za kućnu razbibrigu:

1. Sladoled i maslinovo ulje. Zvuči loše. Da. Ali ljudi se kunu u ovu kombinaciju, a majstori zanata poručuju: u maslinovo ulje ubacite mrvicu soli i pomiješajte sa sladoledom od vanilije.

2. Lubenica i feta sir. Navikli smo na fetu u salati ili čak i samu (pozdrav noćnoj smjeni pred frižiderom). No, sasvim je dobra u salati od lubenice.

3. Slanina i maslac od kikirikija. Ovo čak i ne zvuči loše – vjerujemo u ljubav fine teksture maslaca i hrskavosti slanine. Čini se doduše kao kalorična bomba, pa ne pretjerujte.

4. Jabuka i salsa umak. Po mogućnosti, neka to bude zelena jabuka jer njen opor okus najbolje paše uz ljutkastu salsu.

5. Oreo keksi umočeni u sok od naranče. Naranča je novo mlijeko!

6. Tost s majonezom i ananasom. Rukovodimo se time da bi to bilo nešto što bi probao Joey Tribbiani pa hrabro ubacujemo ananas u košaricu. YOLO.

7. Banana sa špagetama. Ne zvuči strašno, ali čekajte: banana s bolonjezom. Recepata ima mnoštvo, od korištenja same kore banane u umaku, do somalijskog serviranja banane uz sve, pa do prostog bacanja komada banane po bolonjezu. Neki kažu „totalno nepoštivanje špageta“, drugi kažu „mmmm“.

8. Pršut i dinja. Ako imate pritužbe na ovu kombinaciju, obratite se Talijanima. Mi smo samo glasnici: nema boljeg nego omotati pršut oko kriške dinje, nabosti na čačkalicu i ukrasiti tanjur. Mljac!

9. Mesni odrezak u umaku od borovnica. Pa ovo ni ne zvuči nevjerojatno, zar ne? To samo potvrđuju gomile recepata koje možete pronaći na ovu varijaciju.

10. Med i pomfrit. Evo nečeg malo zdravijeg od umakanja pomfrita u sladoled. Kombinacija bi vas mogla ugodno iznenaditi, a opet zadovoljiti slatke nepce. Ima li što slatkog u kući? Ima meda i pomfrita!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju