• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Što jedu maratonci? Naša nacionalna rekorderka otkrila nam je svoje najdraže jelo u režimu, ali i ono kada u njemu nije

Ako ste se pitali što najradije jedu rekorderi i vrhunski sportaši, jedna od njih, europska vice prvakinja u maratonu otkrila nam je da je to svakako ova lagana pileća salata.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 17.10.2022 09:34 komentari
viber Created with Sketch.

  Galerija Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 15 11 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 14 11 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 13 11 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 11 11

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka

Četverostruka nacionalna rekorderka Matea Parlov Koštro, koja se s europskog prvenstva vratila sa srebrnom medaljom istrčavši maraton, otkrila nam je recept za laganu pileću salatu koja sadrži nutricionistički izvrsno izbalansirane sastojke. U pripremi ovog laganog, brzog, zdravog, ali i ukusnog jela pomogao joj je poznati Podravkin chef, Mišel Tokić.

Iako vrlo odlučna u odabiru svojeg omiljenog jela, ove pileće salate, našalila se i priznala kako takva nije bila kada je u pitanju bio odabir sporta kojim će se baviti. Njezina je prva ljubav bio rukomet, koji je počela trenirati već u drugom razredu osnovne škole, a onda je uslijedio neočekivan zaokret: ''U osmom razredu odlučila sam trčati utrku na 600 metara predstavljajući školu jer taj dan nisam trebala ići na nastavu. Iako sam bila odlična učenica, ipak sam to odlučila iskoristiti.'' Tamo ju je, kaže Matea, zamijetila jedna trenerica atletike, a slatki okus pobjede vrlo brzo joj se svidio, pa je odlučila nastaviti trkačkim stopama.

Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 3 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Od slučajne ljubavi do velikog ponosa i zavidnog rezultata, naša mlada olimpijka u maratonu Matea Parlov Koštro danas se itekako ima čime pohvaliti: ''Rekorderka sam na tri tisuće metara, dvije tisuće metara sa zaprekama, pet tisuća metara u dvorani i sada, ovaj najnoviji rezultat, na deset kilometara na cesti.''

Kad nije u sportskoj disciplini i ima malo vremena za opuštanje na svim životnim poljima, Matea najviše voli pojesti burger s krumpirićima, koje obožava. U životu je navikla na disciplinu, a dođe li do trenutka u kojem samu sebe mora motivirati i natjerati se na trening, u tome joj pomaže njezin trener: ''Na početku sezone obično sjednemo za stol i dogovorimo neki cilj, veliku utrku ili neko veliko natjecanje. Taj cilj me motivira i tjera dalje kad bude zaista teško.'' Do kraja sezone, kaže Matea, ima samo nekoliko kraćih utrka njoj za gušt, a priprema se i za iduću sezonu, kad mora hvatati normu za iduće Olimpijske igre u Parizu.

Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 13 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 13 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kad je kuhanje u pitanju, Matea priznaje kako najradije bira maslinovo ulje. Ne postoje namirnice koje si je zabranila konzumirati, samo se trudi da sve što želi pojede u ipak ograničenim količinama. Upravo maslinovo ulje s Vegetom Natur za piletinu čini odličnu marinadu, s kojom će meso u ovoj Mateinoj salati biti slasnije i sočnije.

Matea Parlov Koštro svoj je omiljeni recept s piletinom napravila uz pomoć chefa Mišela Tokića i priznala voditeljici Tatjani Jurić kako je čak i prije snimanja emisije ''Kuhamo s Podravkom'' odradila jutarnji trening, na kojem je otrčala otprilike 24 kilometra.

Ne možemo garantirati da će budući gosti biti ovako aktivni prije snimanja narednih emisija, ali sa sigurnošću znamo da će i u idućim epizodama u goste doći mnoge osobe iz javnog života, kao i strani gastroblogeri, koji će nas uveseljavati svojim receptima s Podravkinim proizvodima. Do sljedećeg zanimljivog recepta, isprobajte ovaj Matein.

Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 7 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - LAGANA PILEĆA SALATA 

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 pileća filea (oko 600 g)
  • 1 žlica Vegete Natur za piletinu
  • 2 žlice ulja
  • 100 g tjestenine (fusilli, pljukanci…)
  • sol
  • 1 tikvica (oko 200 g)
  • 1 crvena paprika
  • 100 g Podravka Kukuruza šećerca
  • 50 g Podravka otkoštičenih maslina
  • 200 g cherry rajčica
  • 2 šake zelene salate (matovilac, rikola, potočarka, radič...)
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice aceta balsamica
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • Vegeta Maestro Crni papar

  Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 11 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Pileće filee oblikujte u odreske i pospite Vegetom Natur za piletinu.
  2. Lagano ih nakapajte uljem i ostavite marinirati dok pripremate salatu.
  3. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
  4. Na lagano nauljenoj tavi ispecite papriku i tikvice narezane na rezance da ostanu al dente.
  5. Rajčice prerežite na pola, a masline narežite. Zelenu salatu narežite na trakice, a sitnu salatu isperite i ocijedite.
  6. Na zagrijanu grill tavu stavite pileće odreske i ispecite ih s obje strane do zlatne boje.
  7. Piletinu narežite na trakice.
  8. Na tanjur za posluživanje stavite zelenu salatu, po njoj rasporedite pečeno povrće, tjesteninu, pospite kukuruzom šećercem, dodajte masline i rajčice.
  9. Pokapajte maslinovim uljem i acetom balsamicom, lagano posolite morskom soli i popaprite.
  10. Preko svega posložite piletinu i poslužite.

      Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 1 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Pileća prsa odličan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu i odličan obrok za sportaše nakon treninga.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kuhamo s podravkom
  • #Piletina
  • #salata s piletinom
  • #tjestenina
  • #Matea Parlov Koštro
  • #podravka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Oko 9000 eura za 500 grama sušene mandarine? Skupocjena namirnica koja liječi i sladi
Miris zlata
Skupocjena namirnica koja liječi i sladi: Plaćaju i 17 tisuća eura za kilogram korice mandarine
U mikrovalnoj, tavi i pećnici: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Odlični!
Pali svaki put: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
Neobično fina
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Kremaste i ukusne
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Hrvatska putovnica je jača od američke
Henley Passport Indeks
Objavljena nova lista najmoćnijih putovnica svijeta, a Hrvatska je jača čak i od SAD-a
Tajne profesionalaca: Kako savršeno skuhati tjesteninu?
Škola kuhanja
Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Šok u Poljskoj
Gotovo 30 godina laži! Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Mama Stjepana Vukadina proslavila 55. rođendan
raznježio objavom
Kako izgledaju roditelji chefa Vukadina? Pokazao ih je posebnim povodom
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Genijalno!
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
tech
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
Je li na pomolu i lijek?
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
sport
Užas u Scumacherovoj vili: Australski vozač optužen da je silovao Michaelovu medicinsku sestru
priznao odnos
Užas u Schumacherovoj vili: Australski vozač optužen da je silovao Michaelovu medicinsku sestru
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
tv
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
Stan u zagrebačkoj Dubravi uređen s puno duše i šarma
KAO MALI RAJ
Stan u zagrebačkoj Dubravi pun duše i šarma, ali kuhinja je ipak najposebnija
Nina Badrić u crnom baršunastom odijelu
Od glave do pete top
Nina Badrić ponovno je u "stani i divi se" izdanju, nosi baš fenomenalno odijelo
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Mama Stjepana Vukadina proslavila 55. rođendan
raznježio objavom
Kako izgledaju roditelji chefa Vukadina? Pokazao ih je posebnim povodom
Kako skuhati tjesteninu? - 4
Škola kuhanja

Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu

Naizgled jednostavan proces, ali uvijek treba pripaziti na neke osnovne stvari kako bi se tjestenina savršeno skuhala i kako ne bi bila gnjecava te se savršeno povezala s umakom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 2 Hrana i piće
    Podravka donosi

    Spoj nespojivog: Recept za sočnu piletinu u jabukama s rižom za one koji vole eksperimentirati u kuhinji

  • Kako skuhati tjesteninu? - 4 Škola kuhanja
    Škola kuhanja

    Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu

  • Piletina u umaku od limuna i papra Hrana i piće
    Za 20 minuta

    Brzo i bez puno suđa: Sočna piletina u umaku od limuna i papra

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close