Galerija Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 15 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 14 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 13 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 11 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 12 +9 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 10

Četverostruka nacionalna rekorderka Matea Parlov Koštro, koja se s europskog prvenstva vratila sa srebrnom medaljom istrčavši maraton, otkrila nam je recept za laganu pileću salatu koja sadrži nutricionistički izvrsno izbalansirane sastojke. U pripremi ovog laganog, brzog, zdravog, ali i ukusnog jela pomogao joj je poznati Podravkin chef, Mišel Tokić.

Iako vrlo odlučna u odabiru svojeg omiljenog jela, ove pileće salate, našalila se i priznala kako takva nije bila kada je u pitanju bio odabir sporta kojim će se baviti. Njezina je prva ljubav bio rukomet, koji je počela trenirati već u drugom razredu osnovne škole, a onda je uslijedio neočekivan zaokret: ''U osmom razredu odlučila sam trčati utrku na 600 metara predstavljajući školu jer taj dan nisam trebala ići na nastavu. Iako sam bila odlična učenica, ipak sam to odlučila iskoristiti.'' Tamo ju je, kaže Matea, zamijetila jedna trenerica atletike, a slatki okus pobjede vrlo brzo joj se svidio, pa je odlučila nastaviti trkačkim stopama.

Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 3 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Od slučajne ljubavi do velikog ponosa i zavidnog rezultata, naša mlada olimpijka u maratonu Matea Parlov Koštro danas se itekako ima čime pohvaliti: ''Rekorderka sam na tri tisuće metara, dvije tisuće metara sa zaprekama, pet tisuća metara u dvorani i sada, ovaj najnoviji rezultat, na deset kilometara na cesti.''

Kad nije u sportskoj disciplini i ima malo vremena za opuštanje na svim životnim poljima, Matea najviše voli pojesti burger s krumpirićima, koje obožava. U životu je navikla na disciplinu, a dođe li do trenutka u kojem samu sebe mora motivirati i natjerati se na trening, u tome joj pomaže njezin trener: ''Na početku sezone obično sjednemo za stol i dogovorimo neki cilj, veliku utrku ili neko veliko natjecanje. Taj cilj me motivira i tjera dalje kad bude zaista teško.'' Do kraja sezone, kaže Matea, ima samo nekoliko kraćih utrka njoj za gušt, a priprema se i za iduću sezonu, kad mora hvatati normu za iduće Olimpijske igre u Parizu.

Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 13 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 13 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kad je kuhanje u pitanju, Matea priznaje kako najradije bira maslinovo ulje. Ne postoje namirnice koje si je zabranila konzumirati, samo se trudi da sve što želi pojede u ipak ograničenim količinama. Upravo maslinovo ulje s Vegetom Natur za piletinu čini odličnu marinadu, s kojom će meso u ovoj Mateinoj salati biti slasnije i sočnije.

Matea Parlov Koštro svoj je omiljeni recept s piletinom napravila uz pomoć chefa Mišela Tokića i priznala voditeljici Tatjani Jurić kako je čak i prije snimanja emisije ''Kuhamo s Podravkom'' odradila jutarnji trening, na kojem je otrčala otprilike 24 kilometra.

Ne možemo garantirati da će budući gosti biti ovako aktivni prije snimanja narednih emisija, ali sa sigurnošću znamo da će i u idućim epizodama u goste doći mnoge osobe iz javnog života, kao i strani gastroblogeri, koji će nas uveseljavati svojim receptima s Podravkinim proizvodima. Do sljedećeg zanimljivog recepta, isprobajte ovaj Matein.

Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 7 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - LAGANA PILEĆA SALATA 

Sastojci (za 4 osobe):

  Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 11 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Pileće filee oblikujte u odreske i pospite Vegetom Natur za piletinu.
  2. Lagano ih nakapajte uljem i ostavite marinirati dok pripremate salatu.
  3. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
  4. Na lagano nauljenoj tavi ispecite papriku i tikvice narezane na rezance da ostanu al dente.
  5. Rajčice prerežite na pola, a masline narežite. Zelenu salatu narežite na trakice, a sitnu salatu isperite i ocijedite.
  6. Na zagrijanu grill tavu stavite pileće odreske i ispecite ih s obje strane do zlatne boje.
  7. Piletinu narežite na trakice.
  8. Na tanjur za posluživanje stavite zelenu salatu, po njoj rasporedite pečeno povrće, tjesteninu, pospite kukuruzom šećercem, dodajte masline i rajčice.
  9. Pokapajte maslinovim uljem i acetom balsamicom, lagano posolite morskom soli i popaprite.
  10. Preko svega posložite piletinu i poslužite.

      Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 1 Šarena salata s piletinom Matee Parlov Koštro - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Pileća prsa odličan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu i odličan obrok za sportaše nakon treninga.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju