Petra Sabljić jedna je od čitateljica koja se prijavila na naš natječaj i odabrali smo je kako bi s našim poznatim chefom napravila jelo sa svojim omiljenim Podravkinim proizvodom. Ova mlada zaposlena mama stoji iza kulinarskog profila na društvenim mrežama Mama kuharica, na kojem objavljuje svoje slatke, ali i slane kreacije.

Petra voli eksperimentirati u kuhinji, spajati nespojivo, smisliti nešto novo i drugačije, pa je tako i došla do ovog recepta s piletinom i jabukom. Po njezinim uputama spremio ga je Podravkin chef Mišel Tokić, koji kaže da jabuku nije još kombinirao na takav način s piletinom, ali piletina je namirnica koja se često koristi u kuhinji jer daje mogućnost da se priprema na kaloričan, ali i zdraviji način.

Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 7 Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Njezin suprug ponekad ipak priželjkuje da Petra manje eksperimentira, a njezina djeca najviše uživaju u bogatim doručcima kao što su jaja i pohani kruh.

Ovaj Petrin ''eksperiment'', složili su se i Tatjana Jurić i chef Mišel Tokić, uspio je te su se iznenadili koliko jabuka i njezin sok odlično pašu uz piletinu.

Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 5 Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 5 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - PILETINA U JABUKAMA S RIŽOM

Sastojci (za 4 osobe):

 

Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 10 Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 10 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Pileći file pospite Vegetom, češnjakom u granulama i lagano popaprite te stavite u nauljenu posudu za pečenje.
  2. Za umak u zdjelicu stavite sok od jabuke, ocat, senf, peršin i dobro izmiješajte.
  3. Meso prelijte umakom, ostatak ulijte oko mesa.
  4. Po mesu nakapajte maslinovo ulje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Rižu dodajte u 1,2 litre vrele posoljene vode i kuhajte 10 - 12 minuta pa ocijedite.
  5. Za to vrijeme jednu jabuku narežite na komade srednje veličine, a drugu naribajte.
  6. Narezanu jabuku rasporedite pored mesa, a naribanu po površini mesa.
  7. Pecite još 20-30 minuta dok meso ne dobije lijepu boju (ovisno o pećnici, pazite da se meso ne prepeče i time ne presuši).
  8. Poslužite s kuhanom rižom pokapano s malo maslinovog ulja.

Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 11 Petra Sabljić: Piletina u jabukama s rižom - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Pri odabiru jabuka bolje su slađe sorte.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju