Nježni repovi kozica ili škampi savršeno se kombiniraju s aromom dima lososa, a za još više mirisa odaberite mirisno vino poput manje slatkog muškata, traminca ili aromatičnijeg sauvignona. Iako je za paštetu dovoljno tek nekoliko žlica, ostatkom nazdravite ukusnom mediteranskom receptu. 

U trendu Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna

Sastojci za morsku paštetu:

100 g dimljenog lososa
150 g repova škampa ili kozica
50 g sirnog namaza
30 g maslaca
2 češnja češnjaka
3 slana inćuna
2 žlice mirisnog vina
1 žlica limunova soka
400 ml maslinova ulja
žlica kapara
sol i papar
peršin

Priprema: 

1. Škampe ili kozice blanširajte i očistite pa sjedinite sa svim sastojcima i razradite štapnim mikserom dok ne dobijete teksturu paštete.

2. Poslužite uz zapečene kriške kruha, a njih prethodno premažite maslinovim uljem i istrljajte češnjakom pa narežite na manje komade.