Nježni repovi kozica ili škampi savršeno se kombiniraju s aromom dima lososa, a za još više mirisa odaberite mirisno vino poput manje slatkog muškata, traminca ili aromatičnijeg sauvignona. Iako je za paštetu dovoljno tek nekoliko žlica, ostatkom nazdravite ukusnom mediteranskom receptu. 

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh

Sastojci za morsku paštetu:

100 g dimljenog lososa
150 g repova škampa ili kozica
50 g sirnog namaza
30 g maslaca
2 češnja češnjaka
3 slana inćuna
2 žlice mirisnog vina
1 žlica limunova soka
400 ml maslinova ulja
žlica kapara
sol i papar
peršin

Priprema: 

1. Škampe ili kozice blanširajte i očistite pa sjedinite sa svim sastojcima i razradite štapnim mikserom dok ne dobijete teksturu paštete.

2. Poslužite uz zapečene kriške kruha, a njih prethodno premažite maslinovim uljem i istrljajte češnjakom pa narežite na manje komade.