Nježni repovi kozica ili škampi savršeno se kombiniraju s aromom dima lososa, a za još više mirisa odaberite mirisno vino poput manje slatkog muškata, traminca ili aromatičnijeg sauvignona. Iako je za paštetu dovoljno tek nekoliko žlica, ostatkom nazdravite ukusnom mediteranskom receptu. 

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Sastojci za morsku paštetu:

100 g dimljenog lososa
150 g repova škampa ili kozica
50 g sirnog namaza
30 g maslaca
2 češnja češnjaka
3 slana inćuna
2 žlice mirisnog vina
1 žlica limunova soka
400 ml maslinova ulja
žlica kapara
sol i papar
peršin

Priprema: 

1. Škampe ili kozice blanširajte i očistite pa sjedinite sa svim sastojcima i razradite štapnim mikserom dok ne dobijete teksturu paštete.

2. Poslužite uz zapečene kriške kruha, a njih prethodno premažite maslinovim uljem i istrljajte češnjakom pa narežite na manje komade.