Bez obzira na vrijeme i mjesto, ovaj namaz od namirnice koju malo tko ne voli brzo i jednostavno postaje slasno predjelo, doručak, večera ili samo ''slani grijeh'' zbog kojeg ćete brzinski skočiti do frižidera. Pršut je jedna od najčešćih namirnica na talijanskim stolovima koju će rado uklopiti u svoja tradicionalna jela. Osim pizze, focaccie ili tjestenine, pršut na brusketima ili samo na plati uz pokoju maslinu i dobro vino Talijane će učiniti istinski sretnima.

Nađete li se u centru Bologne, Firence ili Milana usred dana uz želju za čašicom dobrog vina, konobar će vam rado donijeti malu zakusku na račun kuće, a pršut će u predstavi okusa na tanjuru zasigurno imati glavnu ulogu. Kao veliki gurmani, Talijani istinski vole guštati u svakom zalogaju, stoga cijene kad gosti jedu polako uživajući u okusima. 

Namaz od pršuta - 9 Namaz od pršuta - 9 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Naši su dosjetljivi i šarmantni susjedi, čini se, pronašli i otkrili gotovo sve načine da zadovolje svoja nepca, pa su se dosjetili da pršut, uz nekoliko trikova i namirnica, lako može postati i namaz ili pašteta na koju će svi pasti bez predomišljanja. Uz domaći kruh ili bruskete, masline ili krastavce, ovaj namaz za koji vam je potrebna samo jedna posuda sa stola će nestati i prije nego što ga poslužite.

Inspirirani Lidlovom Italiamo ponudom u tjednu okusa Italije, odlučili smo napraviti jednostavni namaz od pršuta kojim možete impresionirati ukućane ili goste u trenu bez puno muke. 

Namaz od pršuta - 8 Namaz od pršuta - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - NAMAZ OD PRŠUTA

SASTOJCI:

  • 200 g Italiamo pršuta
  • 75 g maslaca 
  • mladi luk 
  • 5 manjih kiselih krastavaca
  • 1/2 žličice Italiamo djevičanskog maslinova ulja 
  • 200 g sirnog namaza

PRIPREMA: 

1. U sjeckalicu ubacite sirni namaz i maslac pa smiksajte sastojke kako biste izbjegli grudice maslaca.

2. Nakon toga smjesi dodajte maslinovo ulje, mladi luk kisele krastavce i pršut pa sve skupa miksajte dok se smjesa ne pretvori u kremozni maslac. Prepecite kruščiće na ulju i uživajte u namazu koji oduševljava od prvog zalogaja. Dobar tek! 

Namaz od pršuta - 4 Namaz od pršuta - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ovaj jednostavni namaz lako može postati zasitan doručak, jednostavno predjelo ili zakuska uz čašicu dobrog vina koji će u trenu oboriti cijelu ekipu s nogu. Uz nekoliko jednostavnih sastojaka, zahvaljujući ovom namazu odnosno pašteti od pršuta, Italiju i mnoge njezine čari lako ćete dovesti u svoj dom. U obližnjem Lidlu istražite bogatu ponudu raznih namirnica u tjednu okusa Italije koji počinje 6. veljače.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidlom po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju