Bez obzira na to radi li se o svinjetini, piletini ili ribi - peršin, češnjak i maslinovo ulje dobrodošli su sastojci koji će oplemeniti okus jela i teksturu glavne namirnice učiniti toliko sočnom da je spremna rastopiti se u ustima.  Prilikom kuhanja imajte na umu da je vaša omiljena, glavna namirnica koju ste odlučiti okupati sočnom marinadom uvijek svježa. 

Inspirirani Lidlovom ponudom svježeg mesa i ribe koju možete svakodnevno pronaći u obližnjoj trgovini, odlučili smo s vama podijeliti tri recepta za ukusne marinade kojima ćete oduševiti ekipu i obična druženja za stolom pretvoriti u fenomenalne gozbe na koje će svi uvijek rado svratiti. 

Marinirana piletina Marinirana piletina (Foto: Getty Images)

RECEPT - Marinada od češnjaka, meda i soje 

SASTOJCI:

  • svježa piletina po želji (prsa, krilca, batak) 
  • svežanj svježeg peršina
  • 4 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja 
  • 2 žlice meda 
  • žlica umaka od soje
  • 1/2 žličice papra

PRIPREMA: 

  1. Operite peršin i nasjeckajte ga te ga zajedno s ostalim sastojcima dodajte u dublju posudu i pažljivo promiješajte dok se svi ne sjedine. Piletinu stavite u vrećicu za zamrzavanje, prelijte marinadom i ostavite u hladnjak da odstoji minimalno sat vremena. Po želji ispecite piletinu na žaru ili u pećnici. Uživajte u ukusnom ručku ili večeri uz prilog po želji. 

Svinjetina u marinadi od ružmarina i češnjaka Svinjetina u marinadi od ružmarina i češnjaka (Foto: Getty Images)

RECEPT - Marinada za sočnu svinjetinu 

SASTOJCI:

  • 800 g svježe svinjetine 
  • žlica senfa 
  • 3 režnja češnjaka
  • žlica limunova soka
  • 2 grančice ružmarina
  • žličica soli 
  • 1/2 žličice papra
  • žlica maslinova ulja
  • prstohvat svježe nasjeckanog peršina 

PRIPREMA: 

  1. Pomiješajte sve sastojke u jednu posudu i dobro promiješajte.
  2. Meso dobro namažite sa svih strana marinadom pa ga stavite u posudu s poklopcem ili vrećicu za zamrzavanje, koju ćete potom dobro zatvoriti. 
  3. Ostavite da se meso marinira minimalno 5 sati i uživajte u ukusnom obroku koji se topi u ustima. 

Pečena orada Pečena orada (Foto: Getty Images)

RECEPT - Marinada koju će riba obožavati 

SASTOJCI: 

  • 4 svježe orade 
  • 6 režnja češnjaka
  • 3 grančice ružmarina
  • svežanj svježeg peršina
  • 4 žlice maslinova ulja 
  • 2 žličice soli
  • kriške limuna po želji 

PRIPREMA: 

  1. U manjoj posudici pomiješajte nasjeckani svježi peršin, ružmarin i češnjak, dodajte maslinovo ulje i sol pa laganim miješanjem sjedinite sve sastojke. Riba premazana marinadom spremna je za pećnicu. Po želji dodajte kriške limuna prilikom pečenja. Poslužite oradu uz omiljeni prilog i uživajte u laganom, ukusnom i mirisnom obroku. Dobar tek! 

Uz kvalitetne sastojke i malo truda - ukusna marinada dodatno će okusom prožeti omiljenu namirnicu u kojoj ćete uživati svim osjetilima. Bilo da se radi o svinjetini, piletini ili mnogima omiljenoj ribi, u obližnjem Lidlu čekaju vas uvijek svježi i pomno birani komadi s kojima će se obrok pretvoriti u pravi vatromet okusa. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju