Bez obzira na to radi li se o svinjetini, piletini ili ribi - peršin, češnjak i maslinovo ulje dobrodošli su sastojci koji će oplemeniti okus jela i teksturu glavne namirnice učiniti toliko sočnom da je spremna rastopiti se u ustima. Prilikom kuhanja imajte na umu da je vaša omiljena, glavna namirnica koju ste odlučiti okupati sočnom marinadom uvijek svježa.
Inspirirani Lidlovom ponudom svježeg mesa i ribe koju možete svakodnevno pronaći u obližnjoj trgovini, odlučili smo s vama podijeliti tri recepta za ukusne marinade kojima ćete oduševiti ekipu i obična druženja za stolom pretvoriti u fenomenalne gozbe na koje će svi uvijek rado svratiti.
Marinirana piletina (Foto: Getty Images)
RECEPT - Marinada od češnjaka, meda i soje
SASTOJCI:
- svježa piletina po želji (prsa, krilca, batak)
- svežanj svježeg peršina
- 4 režnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice meda
- žlica umaka od soje
- 1/2 žličice papra
PRIPREMA:
- Operite peršin i nasjeckajte ga te ga zajedno s ostalim sastojcima dodajte u dublju posudu i pažljivo promiješajte dok se svi ne sjedine. Piletinu stavite u vrećicu za zamrzavanje, prelijte marinadom i ostavite u hladnjak da odstoji minimalno sat vremena. Po želji ispecite piletinu na žaru ili u pećnici. Uživajte u ukusnom ručku ili večeri uz prilog po želji.
Svinjetina u marinadi od ružmarina i češnjaka (Foto: Getty Images)
RECEPT - Marinada za sočnu svinjetinu
SASTOJCI:
- 800 g svježe svinjetine
- žlica senfa
- 3 režnja češnjaka
- žlica limunova soka
- 2 grančice ružmarina
- žličica soli
- 1/2 žličice papra
- žlica maslinova ulja
- prstohvat svježe nasjeckanog peršina
PRIPREMA:
- Pomiješajte sve sastojke u jednu posudu i dobro promiješajte.
- Meso dobro namažite sa svih strana marinadom pa ga stavite u posudu s poklopcem ili vrećicu za zamrzavanje, koju ćete potom dobro zatvoriti.
- Ostavite da se meso marinira minimalno 5 sati i uživajte u ukusnom obroku koji se topi u ustima.
Pečena orada (Foto: Getty Images)
RECEPT - Marinada koju će riba obožavati
SASTOJCI:
- 4 svježe orade
- 6 režnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- svežanj svježeg peršina
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 žličice soli
- kriške limuna po želji
PRIPREMA:
- U manjoj posudici pomiješajte nasjeckani svježi peršin, ružmarin i češnjak, dodajte maslinovo ulje i sol pa laganim miješanjem sjedinite sve sastojke. Riba premazana marinadom spremna je za pećnicu. Po želji dodajte kriške limuna prilikom pečenja. Poslužite oradu uz omiljeni prilog i uživajte u laganom, ukusnom i mirisnom obroku. Dobar tek!
Uz kvalitetne sastojke i malo truda - ukusna marinada dodatno će okusom prožeti omiljenu namirnicu u kojoj ćete uživati svim osjetilima. Bilo da se radi o svinjetini, piletini ili mnogima omiljenoj ribi, u obližnjem Lidlu čekaju vas uvijek svježi i pomno birani komadi s kojima će se obrok pretvoriti u pravi vatromet okusa.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.