Nedavno smo pisali o otvaranju centra za trgovinu dijamantima Surat Diamond Burse, koji se smatra najvećom poslovnom zgradom na svijetu.

Burza dijamantima prostire se na oko 659.000 četvornih metara u sklopu nove poslovne četvrti Diamond Research and Mercantile City u Suratu u Indiji, a obuhvaća devet nebodera s po 15 katova koji su međusobno povezani.

Tu je titulu dosad imao američki Pentagon - sjedište Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država, naime, ima 620.000 četvornih metara poslovnog prostora.

Pentagon se nekad smatrao najvećom poslovnom zgradom na svijetu Pentagon se nekad smatrao najvećom poslovnom zgradom na svijetu (Foto: Shutterstock)

Pisali smo i o najvećoj koncertnoj dvorani u obliku sfere na svijetu, koja se nalazi u sklopu rezorta Venetian u Las Vegasu. Vanjski dio sfere prekriven je s 54.000 četvornih metara LED dioda kako bi se stvorio najveći zakrivljeni LED zid na svijetu.

Impresivna je i kupolasta koncertna dvorana O2 Arena u Londonu, koja je poduprta s 12 žutih tornjeva, a iz ovoga teksta ne možemo izostaviti niti Burj Khalifu u Dubaiju - najvišu građevinu na svijetu.

Sfera, Las Vegas, SAD - 4 Sfera, Las Vegas, SAD - 4 (Foto: Profimedia)

Ljudska ruka izgradila je kolosalne građevine diljem svijeta - nevjerojatno široke, dugačke i visoke građevine poput stadiona, zračnih luka, nebodera i stambenih objekata koje svojom veličinom ostavljaju bez teksta.

Upravo takve gigante pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Još nije ni otvorena, a već stvara kaos na cesti: Ovo je najveća okrugla koncertna dvorana na svijetu Sfera, Las Vegas, SAD - 3 Sfera, Las Vegas, SAD - 7 Sfera, Las Vegas, SAD - 6 +3 Sfera, Las Vegas, SAD - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju