Evo što vam je sve potrebno...

Sastojci:
1 pakiranje lisnatog tijesta
150 grama šunke
150 grama naribanog topivog sira
1 žumanjak
biljno ulje za pečenje

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Razvucite lisnato tijesto na debljnu oko pola centimetra te ga nožem ili rezačem za pizzu podjelite na kocke iste veličine.

Špek-rolice Hrana i piće Ne može jednostavnije: Recept za prefine špek-rolice od lisnatog tijesta

3. U sredinu svake kocke stavite malo naribanog sira i šunke.

4. Preklopite suprotne krajeve kocke na pola tako da dobijete trokut. Utisnite vilicom krajeve pogačica kako sastojci ne bi iscurili tijekom pečenja.

5. Od žumanjka i malo vode napravite smjesu pa njome premažite vrh pogačica.

6. Pogačice prebacite na namašćen lim za pečenje te pecite u pećnici oko 15 minuta, odnosno dok se lisnato tijesto ne napuhne i dobije lijepu zlatno-žutu boju.

7. Poslužite toplo uz omljeni umak. Dobar tek!