Evo što vam je sve potrebno...

Sastojci:
1 pakiranje lisnatog tijesta
150 grama šunke
150 grama naribanog topivog sira
1 žumanjak
biljno ulje za pečenje

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Razvucite lisnato tijesto na debljnu oko pola centimetra te ga nožem ili rezačem za pizzu podjelite na kocke iste veličine.

Lisnato tijesto Hrana i piće Ne može jednostavnije: Recept za špek-rolice od lisnatog tijesta

3. U sredinu svake kocke stavite malo naribanog sira i šunke.

4. Preklopite suprotne krajeve kocke na pola tako da dobijete trokut. Utisnite vilicom krajeve pogačica kako sastojci ne bi iscurili tijekom pečenja.

5. Od žumanjka i malo vode napravite smjesu pa njome premažite vrh pogačica.

6. Pogačice prebacite na namašćen lim za pečenje te pecite u pećnici oko 15 minuta, odnosno dok se lisnato tijesto ne napuhne i dobije lijepu zlatno-žutu boju.

7. Poslužite toplo uz omljeni umak. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju