Neki recepti iziskuju mnogo truda i vremena, a drugi se lako pripremaju u svega nekoliko minuta i od tek nekoliko sastojaka poput ovih čokoladnih banana s dodatkom kikirikija.
Riječ je o vrlo laganom receptu koji baš svatko može napraviti. Najteži dio? Čekanje da se čokolada stisne u ledenici.
Čokolada i banana savršen su par. Kada se tome pridruži okus kikirikija, dobiva se opasno dobra kombinacija koja podsjeća na zdravu verziju popularnih čokoladica poput Snickersa.
Sastojci:
1 banana
4 žlice maslaca od kikirikija
150 grama čokolade
50 grama kikirikija
Priprema:
1. Ogulite bananu i prerežite je na manje dijelove – polovice, trećine ili četvrtine. U svaki komad ugurajte čačkalicu ili štapić za ražnjiće.
2. Preko jedne strane banane premažite maslac od kikirikija, a potom tu stranu umočite u sitno nasjeckani kikiriki.
3. Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili na pari pa banane umočite u čokoladu.
4. Ostatak kikirikija možete posipati po čokoladnom preljevu ako želite.
5. Položite banane na papir za pečenje pa stavite da se čokolada stisne u ledenicu na 10 minuta, ili 20-ak minuta u hladnjak. Dobar tek!
Savjet plus:
Umjesto maslaca od kikirikija možete se poslužiti i onim od badema, lješnjaka ili indijskih oraščića, a banane možete sljubiti i s drugim orašastim voćem po želji.