Lisnato tijesto možete napraviti sami, ili si skratiti muke i kupiti već gotovo tijesto koje vam omogućava da ga napunite slanim i slatkim punjenjima.

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 100 grama sira Brie
  • 50 grama džema od šumskog voća
  • biljno ulje za premazivanje

Priprema:

  1. Razvucite lisnato tijesto i prerežite ga na manje kocke ili pravokutnike.
  2. U svaki komadić stavite komadić sira i pola čajne žličice pekmeza.
  3. Preklopite tijesto preko punjenja, utisnite rubove prstima ili vilicom, a cijeli komad premažite biljnim uljem.
  4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok lisnato ne dobije zlatno-žutu boju.
  5. Poslužite tople. Dobar tek!
U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije