Sačuvajte ovaj recept za one užurbane dane usred tjedna kada ne stignete kuhati, a stvarno biste trebali pojesti nešto zdravo i – nedostavljeno.

Ako pečete piletinu, trebat će vam nekih pola sata duže da napravite ovu salatu, ali dobra vijest je da možete koristit ostatke od pečenja ili ispeći pile večer prije - ionako vam treba hladno.

Ova brza salata s piletinom sadrži supersastojke avokado i baby špinat, a dressing s gorgonzolom daje joj dozu dekadencije. Taman da malo začinite sredinu tjedna i nagradite se što ste pola već odradili.

Sastojci za salatu od piletine i avokada s dressingom od gorgonzole:

  • 500 g pečene piletine (ili samo prsa, po želji), bez kože i nasjeckane na komade veličine zalogaja
  • 300 g baby špinata
  • 2 šake krutona (začinjenih po želji)
  • 250 g avokada, narezanog na tanke kriške
  • 100 g gorgonzole, izmrvljene na komadiće
  • 1 čvrsti jogurt
  • 1-2 žlice limunovog soka
  • sol
  • papar

Priprema salate od piletine i avokada s dressingom od gorgonzole:

  1. Pomiješajte komade piletine, špinat, krutone i kriške avokada i lagano promiješajte.
  2. Pomiješajte u odvojenoj posudi sir, jogurt, limunov sok i malo soli i papra.
  3. Podijelite salatu na 4-6 porcija i svaku prelijte preljevom i po želji pospite s još malo sira prije posluživanja.

  Mrežnička kuća: Zeleno utočište na čarobnoj Mrežnici gdje ćete jednako uživati vi i vaš želudac Mrežnička kuća - 16 Mrežnička kuća - 15 Mrežnička kuća - 1 +12 Mrežnička kuća - 13

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju