Sačuvajte ovaj recept za one užurbane dane usred tjedna kada ne stignete kuhati, a stvarno biste trebali pojesti nešto zdravo i – nedostavljeno.
Ako pečete piletinu, trebat će vam nekih pola sata duže da napravite ovu salatu, ali dobra vijest je da možete koristit ostatke od pečenja ili ispeći pile večer prije - ionako vam treba hladno.
Ova brza salata s piletinom sadrži supersastojke avokado i baby špinat, a dressing s gorgonzolom daje joj dozu dekadencije. Taman da malo začinite sredinu tjedna i nagradite se što ste pola već odradili.
Sastojci za salatu od piletine i avokada s dressingom od gorgonzole:
- 500 g pečene piletine (ili samo prsa, po želji), bez kože i nasjeckane na komade veličine zalogaja
- 300 g baby špinata
- 2 šake krutona (začinjenih po želji)
- 250 g avokada, narezanog na tanke kriške
- 100 g gorgonzole, izmrvljene na komadiće
- 1 čvrsti jogurt
- 1-2 žlice limunovog soka
- sol
- papar
Priprema salate od piletine i avokada s dressingom od gorgonzole:
- Pomiješajte komade piletine, špinat, krutone i kriške avokada i lagano promiješajte.
- Pomiješajte u odvojenoj posudi sir, jogurt, limunov sok i malo soli i papra.
- Podijelite salatu na 4-6 porcija i svaku prelijte preljevom i po želji pospite s još malo sira prije posluživanja.
Mrežnička kuća: Zeleno utočište na čarobnoj Mrežnici gdje ćete jednako uživati vi i vaš želudac +12