Sačuvajte ovaj recept za one užurbane dane usred tjedna kada ne stignete kuhati, a stvarno biste trebali pojesti nešto zdravo i – nedostavljeno.

U trendu Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Kremasta tjestenina s tikvicama Tjedni jelovnik Brzo, lagano i povoljno: 7 neodoljivih ljetnih jela za koja vam pećnica ne treba EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu

Ako pečete piletinu, trebat će vam nekih pola sata duže da napravite ovu salatu, ali dobra vijest je da možete koristit ostatke od pečenja ili ispeći pile večer prije - ionako vam treba hladno.

Ova brza salata s piletinom sadrži supersastojke avokado i baby špinat, a dressing s gorgonzolom daje joj dozu dekadencije. Taman da malo začinite sredinu tjedna i nagradite se što ste pola već odradili.

Sastojci za salatu od piletine i avokada s dressingom od gorgonzole:

  • 500 g pečene piletine (ili samo prsa, po želji), bez kože i nasjeckane na komade veličine zalogaja
  • 300 g baby špinata
  • 2 šake krutona (začinjenih po želji)
  • 250 g avokada, narezanog na tanke kriške
  • 100 g gorgonzole, izmrvljene na komadiće
  • 1 čvrsti jogurt
  • 1-2 žlice limunovog soka
  • sol
  • papar

Priprema salate od piletine i avokada s dressingom od gorgonzole:

  1. Pomiješajte komade piletine, špinat, krutone i kriške avokada i lagano promiješajte.
  2. Pomiješajte u odvojenoj posudi sir, jogurt, limunov sok i malo soli i papra.
  3. Podijelite salatu na 4-6 porcija i svaku prelijte preljevom i po želji pospite s još malo sira prije posluživanja.