Sastojci za ljetnu tjesteninu:
- 225 g sušene tjestenine
- 500 ml pilećeg temeljca
- 4 češnja češnjaka
- 30 g maslaca
- 20 g naribanog parmezana
- 1 limun
- nekoliko listića svježeg bosiljka
- sol i papar po želji
Priprema ljetne tjestenine:
- U većem loncu otopite maslac i na njemu kratko prepržite sitno nasjeckan češnjak. Dodajte sol i papar po želji.
- U lonac ulijte pileći temeljac. Iscijedite sok jednog limuna i dodajte naribanu koricu.
- Ubacite tjesteninu, sve dobro promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta.
- Na kraju kuhanja umiješajte naribani parmezan i nekoliko listića bosiljka. Dobar tek!
U YouTube videu azijske kuharice Seonkyoung Longest pogledajte kako se sprema ova brzinska i fina tjestenina.