Fine dining iskustvo koje zagrebački restoran Noel pruža gostima, jedno je od najboljih u Hrvatskoj, no mračno doba za ugostiteljstvo utjecao je na pravila igre. Koronavirus je promijenio način na koji smo uživali u hrani, no vješti ugostitelji, koji su se spremni prilagoditi situaciji gostima nude nešto drukčije doživljaje.

Procvat bistronomije jedan je od njih, a kako izgledaju klasici svjetske kuhinje u modernom, ali pristupačnijem i opuštenijem izdanju od nedavno se može provjeriti upravo u Noelu. Kako bi se približio domaćoj publici, restoran s Michelinovom zvjezdicom uveo je subotnji ručak kojeg će diktirati sezona.

„Subotnji ručak u gradu, nakon placa i kave, u Zagrebu je običaj već dugi niz godina. Vođeni željom se približimo i nekim novim gostima, ekipa na čelu sa sommelierom Ivanom Jugom, chefom Brunom Vokalom i barmanom Karlom Ferenčakom nudi servis 1 Michelin zvjezdice uz prepoznatljive okuse, fina vina na čaše i poznate svjetske koktele, a za najmlađe također pripremamo posebne poslastice“, kažu u restoranu te dodaju kako će osim subotnjeg ručka, Noel od ovog tjedna imati i nove menije za poslovne ručkove koji će se služiti kroz dan i to dvije opcije po tri slijeda: štrukli / grahorice / desert te mesna terina / piletina / desert.

Tako Noel postaje idealno mjesto za poslovni sastanak za sve koji nemaju puno vremena, a ipak vole uživati u top kuhinji i dobroj čaši vina. U Noelu nude i valet parking, stoga ne trebate brinuti da li ćete pronaći slobodno parkirno mjesto jer će oni to rado učiniti za vas.

Novi chef Noela, Bruno Vokal, ove je subote pokazao umijeće pripreme svjetskih klasika, poput foie grasa, bisquea od škampa, čokoladne marquise, ali i domaćih specijaliteta poput štrukla te domaće tjestenine s crnim tartufima.

Izvanredni tatarski biftek s lijepo izbalansiranim okusima, kao i brancin s brokulom, blitvom i pinjolima neka su od jela kojih su bila puna usta hvale, a lovorike nisu izostale niti za desert koji spaja breskvu, med i kamilicu. Čisto kuhanje, poigravanje teksturama i nos za kombiniranje sastojaka pokazali su se kao izvrsna motivacija za daljnje istraživanje menija.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju