Ne bacajte hranu. Upotrijebite svaki sočni komadić. Evo što vam predlažemo...

Sorbet od lubence

Ostalo vam je lubenice koju ne možete pojesti prije nego što se počne kvariti? Napravite od ostataka osvježavajući sorbet. Dovoljno je izblendati slatki crveni plod s malo limunova soka i staviti smjesu u zamrzivač nekoliko sati da se zamrzne.

Kockice leda od lubenice

S obzirom na to da lubenica ima visok postotak vode, idealna je i za pripremu aromatiziranih komadića leda. Izblendanu lubenicu stavite u posudice za pripremu leda pa ih nakon zamrzavanja iskoristite za posluživanje koktela. Kockice leda od lubenice posebno će dobro pristajati uz sangriju.

Smoothie

Kakav bi to smoothie bio bez sočnog zamrzutnog voća? Ostatke lubenice narežite na manje komade, pohranite u zamrzivač pa iskoristite sljedeći put kada pripremate ukusni smoothie.

Salata 

Lubenicu možete iskoristiti i za pripremu slanih salata. Da, dobro ste pročitali. To ljetno voće izvrsno se sljubljuje s feta sirom, rikulom i mentom.

Roštilj

Želite li uživati u lubenici na nov način? Narežite je na kriške, lagano posolite i stavite na roštilj. Vjerovali ili ne, taj će trik još više podcrtati njezinu slatkoću.

Juha

Jeste li čuli za gazpacho? Ta španjolska juha obično se priprema od izblendane svježe rajčice, krastavaca i drugog povrća te se poslužuje hladna. Umjesto svježih krastavaca u juhu stavite zeleni dio lubenice koji većina baca u smeće te se poigrajte s ostatkom ukusa.

Slushie od lubenice

Ovaj slatki plod možete pretvoriti i u smrznuto piće po imenu slushie koje će savršeno pristajati u vrući ljetni dan. Za izradu smrznutog slushija od lubenice treba vam tek četiri namirnice – lubenica, med, limeta i nešto leda. Evo i uputa kako ga napraviti.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju