Halloumi je polutvrdi bijeli sir koji se priprema od ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka. Iako mu tekstura nalikuje na mozzarellu, s njom nema previše sličnosti. Naime, riječ je o siru koji se ne topi, niti mrvi pa ga zato mnogi pripremaju na roštilju.
Halloumi možete sljubiti s kockicama lubenice kako biste dobili ukusne ražnjiće. Za ovaj recept bit će vam potrebno i nešto začina poput aromatičnog sumaka i cimeta, odvažnog korijandera i kajenskog papra.
Ražnjiće ispecite na roštilju – definitivno ih udaljite od direktne vatre, ili ih pripremite na gril-tavi. U nastavku teksta pročitajte kako se pripremaju ovi neočekivano ukusni ražnjići.
Sastojci za ražnjiće:
- 400 g halloumi sira
- 400 g narezane lubenice
- 1 čajna žličica korijandera
- 1 čajna žličica začina sumak
- 1 čajna žličica kajenskog papra
- ½ čajne žličice cimeta u prahu
- sol i crni papar po želji
Priprema ražnjića:
- Namočite drvene štapiće u hladnoj vodi 30-ak minuta prije nego što planirate napraviti ovo jelo ili se alternativno poslužite metalnim štapićima za ražnjiće.
- Lubenicu i sir narežite na otprilike iste komade te ih nabodite na štapiće.
- U manjoj zdjelici pomiješajte začine: korijander, sumac, kajenski papar, cimet, sol i običan papar pa ih utisnite u pripremljene ražnjiće.
- Ražnjiće ispecite na gril tavi ili roštilju. Pecite ih oko dvije do tri minute sa svake strane dok sir ne omekša i dobije tamnu boju.
- Poslužite ih tople! Dobar tek!
Hladi već za prvi pogled: Iznenađujuće slasna salata od lubenice koju ćete htjeti jesti svakog dana +0