Halloumi je polutvrdi bijeli sir koji se priprema od ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka. Iako mu tekstura nalikuje na mozzarellu, s njom nema previše sličnosti. Naime, riječ je o siru koji se ne topi, niti mrvi pa ga zato mnogi pripremaju na roštilju.

Halloumi možete sljubiti s kockicama lubenice kako biste dobili ukusne ražnjiće. Za ovaj recept bit će vam potrebno i nešto začina poput aromatičnog sumaka i cimeta, odvažnog korijandera i kajenskog papra.

Ražnjiće ispecite na roštilju – definitivno ih udaljite od direktne vatre, ili ih pripremite na gril-tavi. U nastavku teksta pročitajte kako se pripremaju ovi neočekivano ukusni ražnjići.

Sastojci za ražnjiće:

  • 400 g halloumi sira
  • 400 g narezane lubenice
  • 1 čajna žličica korijandera
  • 1 čajna žličica začina sumak
  • 1 čajna žličica kajenskog papra
  • ½ čajne žličice cimeta u prahu
  • sol i crni papar po želji

Priprema ražnjića:

  1. Namočite drvene štapiće u hladnoj vodi 30-ak minuta prije nego što planirate napraviti ovo jelo ili se alternativno poslužite metalnim štapićima za ražnjiće.
  2. Lubenicu i sir narežite na otprilike iste komade te ih nabodite na štapiće.
  3. U manjoj zdjelici pomiješajte začine: korijander, sumac, kajenski papar, cimet, sol i običan papar pa ih utisnite u pripremljene ražnjiće.
  4. Ražnjiće ispecite na gril tavi ili roštilju. Pecite ih oko dvije do tri minute sa svake strane dok sir ne omekša i dobije tamnu boju.
  5. Poslužite ih tople! Dobar tek!
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"