Jeste li ikada čuli za mulligatawny? Riječ je britansko-indijskoj gastronomskoj poslastici – kombinaciji variva i curryja od piletine, a koje se kuha s dodatkom riže i povrća. Najbolje od svega? Ovo jelo se priprema u jednom loncu.

U recept se stavljaju i jabuke, ali upotrijebite one kisele, poput sorte Granny Smith, jer se one najbolje sljubljuju s drugim sastojcima u mulligatawnyju.

Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, umjesto piletine dodajte kuhani slanutak iz konzerve, a vrhnje zamijenite kokosovom kremom. Da bi jelo imalo još veći udio bjelančevina, umjesto riže možete dodati leću.

Marinirana pržena piletina kakva se jede u Indiji Hrana i piće Recept za mariniranu prženu piletinu koju će obožavati ljubitelji začinjene hrane

Sastojci za varivo mulligatawny:

  • 600 g otkoštenog pilećeg zabatka
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 500 ml vode
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 ml jogurta
  • 55 g nekuhane basmati riže
  • 4 čajne žličice curryja u prahu
  • 2 kisele jabuke
  • 2 stapke celera
  • 2 mrkve
  • 2 žlice maslaca
  • 2 lovorova lista
  • 1 luk
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca za posluživanje
  • sol i papar po želji

Janjeći kotleti pečeni u marinadi Hrana i piće Božanska marinada: Recept za sočne janjeće kotlete koje treba probati barem jednom u životu

Priprema variva mulligatawny:

  1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i maslac. Na njemu prepirajajte nasjeckani luk, mrkve i celer. Pirjajte zajedno oko pet minuta dok povrće ne omekša.
  2. Dodajte curry u prahu i sve dobro promiješajte.
  3. Dodajte piletinu i sve dobro promiješajte.
  4. Podlijte s pilećim temeljcem i vodom. Ubacite listove lovora.
  5. Kuhajte sve zajedno poklopljeno oko 20 do 30 minuta, odnosno dok se piletina ne skuha do kraja.
  6. Izvadite potom piletinu iz variva i pustite da se ohladi, pa je narežite na manje komade/trakice.
  7. U varivo dodajte rižu i narezane jabuke i kuhajte sve zajedno još 15-ak minuta, odnosno dok se riža ne skuha do kraja.
  8. Vratite u varivo i narezanu piletinu i vrhnje za kuhanje te sve zajedno termički obrađujte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite po želji.
  9. Poslužite varivo s jogurtom i nasjeckanim vlascem. Dobar tek!

Kada ga solite? 10 pogrešaka zbog kojih grah neće biti mekan, mirisan i pun okusa Meksički grah Složenac Grah +2 Fasada asturiana

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju