Isprobajte recept za ukusnu tortu od čokolade, banane i smeđeg maslaca koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Priprema torta nije brza niti laka, ali svaki zalogaj vrijedi uloženog truda.

Torta od čokolade i banane je iznimno sočna i dekadentna, te idealna za različite vrste proslava. Ma zapravo za dobru tortu niti ne morate imati povoda.

Sastojci za tortu od čokolade i banane:

Za tortu:

  • 525 g zgnječenih zrelih banana
  • 400 g smeđeg šećera
  • 340 g maslaca
  • 335 g bijelog brašna
  • 250 ml mlaćenice
  • 100 g oraha
  • 4 jaja
  • 4 žlice nezaslađenog kakaa
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • ½ čajne žličice cimeta u prahu

Za kremu:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 400 g tamne čokolade
  • 70 g maslaca
  • 1,5 žlica šećera u prahu

Priprema torte od čokolade i banane:

  1. U lončiću rastopite maslac i kuhajte ga na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zapjeni, rastopi i ne dobije zlatno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
  2. Prebacite rastopljeni maslac u kutiju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
  4. Uzmite tri kalupa za pripremu torte promjera 22 centimetara i dobro ih namastite iznutra.
  5. Pomiješate zajedno u jednoj zdjeli suhe sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet u prahu. U drugoj zdjeli pomiješajte zdrobljene banane i mlaćenicu.
  6. Mikserom pomiješajte smeđi maslac i smeđi šećer u glatku smjesu. Dodajte jaja i nastavite miksati.
  7. Postepeno dodajte u smjesu suhe sastojke i mlaćenicu s bananama. Miksajte dok ne sljubite sve sastojke i ne dobijete jednoličnu smjesu.
  8. Na kraju ručno umiješajte komadiće oraha u smjesu.
  9. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela i stavite u pripremljene kalupe za tortu.
  10. Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 do 35 minuta. Čačkalicom provjerite jesu li biskviti dobro pečeni.
  11. Ohladite biskvite do kraja.
  12. Napravite kremu za tortu: rastopite maslac dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Prebacite ga u metalnu posudu zajedno s nasjeckanom čokoladom i šećerom u prahu.
  13. Lagano zagrijte i vrhnje za kuhanje pa ga prelijte preko maslaca i čokolade. Toplina vrhnja bi trebala rastopiti čokoladu do kraja. Dobro promiješajte. Ohladite kremu.
  14. Složite tortu: na dno stavite jedan biskvit, premažite ga s trećinom čokoladne kreme, preko kreme stavite drugi biskvit s kremom i na kraju treći biskvit. Ostatak kreme premažite preko vrha torte. Po želji posipajte tortu s naribanom čokoladom i voćem po želji. Dobar tek!

Njemačka krtica: Recept za genijalnu tortu od čokolade, banana i šlaga +0 Torta krtica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju